Nem az évek számítanak, hanem a mindennapi örömök

Nem az évek számítanak, hanem a mindennapi örömök
© Fotó: DMK
Debrecen – Közel száz program, rengeteg nyugdíjas és több mint harminc csoport. Hétfőn az Idősek Hónapja alkalmából ünnepi záró rendezvényt tartottak a Debreceni Művelődési Központban.

Szabó Katalin, az Újkerti Közösségi Ház egységvezetője köszöntötte a résztvevőket, majd felkonferálta Pless Attilát, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának dékánhelyettesét, aki Liszt Ferenc szerzeményét adta elő zongorán.

A Kortalanul 18. Idősek Hónapjának záróeseményén Jantyik Zsolt, a Debreceni Művelődési Központ igazgatója elmondta, hogy egy hónap alatt több mint száz eseményen vannak túl, amihez még jönni fog újabb is.

– Köszönöm a sok rendezvényt és a közösség összetartását! Elképzelésünk az, hogy ne mi mondjuk meg, mit csináljanak a kulturális csoportjaink, hanem a közösség mondja meg, mit szeretnének. Tizennégy intézményben évente most már 1300 rendezvényt tartunk – tette hozzá az igazgató.

dmk1Fotó: DMK

Számos program és előadás részesei lehettek a jelenlévők. Ilyen volt például a Dilemma Drámaszínpad színjátszó társulatának előadása, a Pikkdámák éneklése, Kecskés Lászlóné verse és a szenior örömtánc, amelyen egy kötött koreográfiát kellett megtanulni. Végül a résztvevőknek, fellépőknek emléklapokat osztotta ki.

– DMK –