Nem arra használták a babakocsit, amire kellett volna

Nem arra használták a babakocsit, amire kellett volna
© Fotó: police.hu
Debrecen – A debreceni rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást a két gyanúsítottal szemben.

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást két helyi lakossal szemben.

A rendőrök 2016. február 21-én 18 óra 15 perckor Debrecen-Bánk területén járőröztek, ahol a Derecske-Kálló csatorna melletti földúton észrevettek két gyanúsan viselkedő férfit, akik közül az egyik a rendőrautót látva otthagyott több kivágott fát és elindult az ellenkező irányba. A helyi körzeti megbízottak az út mellett észrevettek egy babakocsit is, amelyben kivágott fenyőfa volt. A rendőrök igazoltatták a 18 éves A. Istvánt és a 27 éves D. Róbertet, akik többször ellentmondásba keveredtek a kivágott fenyőfával kapcsolatban, majd elismerték, hogy azt egy közeli óvoda területről kézifűrésszel kivágták, majd feldarabolták. A körzeti megbízottak a helyi lakosokat elfogták, a fát és a fűrészt pedig lefoglalták. A Debreceni Rendőrkapitányságra előállított A. Istvánt és D. Róbertet a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. Mindketten elismerték a bűncselekmény elkövetését.

A rendőrség a terheltekkel szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés