Nem aprózta el a tunéziai férfi: két hamis papír is volt nála

Akt.:
Nyírábrány – A nyírábrányi határrendészek idegenrendészeti őrizetbe vették a tunéziai állampolgárt.

A magyar és a román útlevélkezelők április 23-án 15 óra 30 perckor a Nyírábrány Közúti Határátkelőhelyen ellenőriztek egy férfit, aki az országból kilépésre jelentkezett egy olasz rendszámú gépjármű utasaként. A férfi egy olasz személyigazolványt adott át a határrendészeknek, amivel kapcsolatban felmerült, hogy az hamis lehet, így alapos ellenőrzést végeztek vele szemben. A rendőrök a férfi ruházatának átvizsgálásakor egy olasz tartózkodási engedélyt is találtak nála, ami szintén hamisítvány volt. A férfi meghallgatásakor beismerte a rendőröknek, hogy nem az ő nevére szólnak az iratok.

A határrendészek a 33 éves férfit előállították a Vámospércsi Rendőrőrsre, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták.

A terhelt ellen a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Vámospércsi Rendőrőrs közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak nyomozást.

A Nyírábrányi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai a férfival szemben pedig idegenrendészeti eljárást folytattak le, amelynek eredményeként idegenrendészeti őrizetbe vették és kiutasították az ország területéről, valamint – mivel érvényes útiokmánnyal nem rendelkezett és így lépte át az ország határát – tiltott határátlépés szabálysértés elkövetése miatt is eljártak ellene.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –


Az elmúlt 24 óra intézkedései

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában 2 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül 1 könnyű, míg 1 súlyos sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 9 személyt fogott el, akik közül 7 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 2 főt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 8 személyt állítottak elő, köztük 4 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 5 esetben történt.