Nem állt meg a járművével, vonatnak ütközött

Akt.:
Vonat és autó ütközött egymással Sárándon
Vonat és autó ütközött egymással Sárándon - © Fotó: Matey István
Mikepércs – A stop-tábla tiltása ellenére nem állt meg és nem adott elsőbbséget a vonatnak az a 22 éves mikepércsi férfi, aki szerdán este fél 8 körül vasúti átjáróban ütközött a vonattal – válaszolta a Napló kérdésére dr. Dobó Dénes, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Mint arról a Napló csütörtöki számának első oldalán, a megyei katasztrófavédelem tájékoztatása alapján írtunk, Sáránd településen személygépjármű ütközött vonattal, az autóban utazók közül egy személyt súlyos-életveszélyes sérüléssel szállítottak kórházba a mentők.

– A K. Dávid által vezetett jármű Mikepércs-Bodóházán a Kond vezér utcában haladt a 47-es főút irányába, amikor figyelmen kívül hagyta a vasúti átjáró elé kihelyezett Állj! Elsőbbségadás kötelező! közúti jelzőtáblát és a kocsi jobb oldali elejével nekiment a vonatnak – mondta dr. Dobó Dénes. – A sofőr nem sérült, mellette ülő utasa viszont súlyos-életveszélyesen. A rendőrség vasúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetése miatt indított eljárást K. Dávid ellen.

HBN|Fotó: Matey István