Nem áll végrehajtás alatt a DVSC

Szima Gábor, a DVSC elnöke
Szima Gábor, a DVSC elnöke - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A Futballszervező Zrt. rendezte elmaradását a NAV felé.

Mindössze egyetlen napig, hétfőn szerepelt a végrehajtási eljárás alatt álló adózók névsorában a DVSC Futballszervező Zrt., február 9-én reggel, miután rendezte 33 ezres tartozását, már lekerült a Nemzeti Adó- és Vámhivatal listájáról.

Közleményt adtak ki

A dehir.hu szúrta ki az esetet és kürtölte világgá hétfőn délután, a portál kereste is a klubvezetést az üggyel kapcsolatban, azonban nem kapott rögtön választ a kérdésire. Helyette a DVSC a hivatalos honlapján jelentetett meg egy közleményt, „A Dehir.hu folytatja lejárató kampányát” címmel.

A kinyilatkoztatásban többek között az áll, hogy „(…) a DVSC-nek cégautó adónemben, a 2015. IV. negyedévre vonatkozóan 2016. január 20-ai esedékességgel 33.000 Ft, azaz mindössze harmincháromezer forint összegű hátraléka állt fenn a NAV felé.

Tekintettel arra, hogy egyéb adónemek vonatkozásában a DVSC-nek a cégautó adónemben nyilvántartott hátralékát meghaladó összegű túlfizetése van nyilvántartva az adóhatóságnál, így a kialakult gyakorlatnak megfelelően, ezen összegek összevezetésével került volna sor a cégautó adó megfizetésére. Ezen túlfizetéseknek a cégautó adónemben fennálló hátralékkal történő összevezetésére azonban ezidáig adminisztrációs okokból még nem került sor, így erre tekintettel a DVSC a mai napon átutalta a 33.000 Ft-ot az adóhatóság részére.

Ezen tartozásnak azonban semmilyen köze nincs a DVSC pénzügyi helyzetéhez, hiszen a DVSC jelentős pénzeszköz állománnyal rendelkezik, így a Dehir.hu internetes híroldalon megjelent cikket a DVSC csak hangulatkeltésnek és a klub lejáratására irányuló törekvésnek tekinti, nem először a hírportál részéről.

Sajnálatos, hogy egy adónemben fennálló 33.000 Ft-os – egyébként más adónemmel kompenzálható – tartozás miatt olyan színben tüntette fel a híroldal a DVSC-t, mintha jelentős adótartozása állna fenn, azaz pénzügyi helyzete nem lenne stabil (…)”.

A Dehír másnap frissítette cikkét a következőkkel: „február 9-én, kedden reggel már nem szerepelt a DVSC a Nemzeti Adó- és Vámhivatal listáján”.

HBN

Címkék: , , , ,hirdetés