Nem adták könnyen a bőrüket az újvárosiak

Akt.:
A bombaerős Szeged gárdájával csapott össze a férfi kézilabda NB I. 11. fordulójában, kedden este a Balmazújváros
A bombaerős Szeged gárdájával csapott össze a férfi kézilabda NB I. 11. fordulójában, kedden este a Balmazújváros - © Fotó: Matey István
Balmazújváros – Végül kilenc góllal kapott ki a Balmaz a Szegedtől.

A bajnoki címre is esélyes, MOL-Pick Szeged együttesét látta vendégül a férfi kézilabda NB I. 11. fordulójában, kedden este a Balmazújváros. A papírforma alapján egyértelműen a bombaerős kerettel rendelkező, a Bajnokok Ligájában is versenyben levő szegedieknek állt a zászló, ettől függetlenül a sereghajtó hazai gárda mindent megtett annak érdekében, hogy megnehezítse nagynevű riválisa dolgát.

Már 4-0-ra vezettek a Kőnig Rendezvénycsarnokban rendezett találkozón Juan Carlos Pastor tanítványai, mikor Hanták megszerezte az újvárosiak első gólját. A félidő derekán is még belátható távolságon belül voltak Zubaiék, 5-8-at mutatott ekkor az eredményjelző. Az idő előrehaladtával egyre nőtt a különbség, félidőben 19-12-re mentek a Csongrád megyeiek.

A térfélcsere után sem unatkoztak a nézők, főként a vendégek jeleskedtek a gólszerzésben, tíz perccel a meccs vége előtt épp tíz találat volt a két csapat között, 20-30. A hajrában sem tudtak sokkal közelebb kerülni a hajdú-bihariak Baloghékhoz, akik sima, 33-24-es győzelmet arattak. A Balmaz legeredményesebb játékosának a csapat friss igazolása, a komoly nemzetközi rutinnal rendelkező jobbátlövő, Sztojanovics bizonyult a maga hat találatával.

HBN


BALMAZÚJVÁROSI KK–MOL-PICK SZEGED 24–33 (13–19)

Balmazújváros, 800 néző. V: Bán, Szloska

Balmazújváros: PAUL – Tomics, SZTOJANOVICS 6, HANTÁK 5, István 2, Vranac 1, KEKEZOVICS 4 (1). Csere: Pajkó (kapus), Katzirz, Balázs S., Vujovics 2, Bali 1, Vahnovics 3, Temesvári, Teleki. Edző: Füzesi Ferenc

Szeged: SIERRA – SOSTARIC 8 (2), Buntic, BÁNHIDI 2, KALLMAN 4, GONCALVES 3, Skube. Csere: Gorbok 2, Balogh Zs. 2 (1), P. Rodríguez 2, GABER 6, Zubai 1, Obranovic 2, Fekete B., Szunajko 1. Edző: Carlos Pastor

Az eredmény alakulása. 5. perc: 0–4. 12. p.: 3–8. 24. p.: 9–17. 41. p.: 16–24. 48. p.: 18–28. 52.p.: 20–32

Kiállítások: 6, ill. 4 perc

Hétméteresek: 1/1, ill. 4/3

Füzesi Ferenc: – Egy jó mérkőzést játszhattunk, melyen minden tőlünk telhetőt megtettünk az esélyesebb Szeged ellen. Próbáltuk beépíteni az új játékosainkat, jó úton haladunk, sikerült kevés hibával lehoznunk a találkozót.

Carlos Pastor: – Nagyon komolyan vettük ezt a mérkőzést. Jól kezdtünk, már az első félidőben el tudtuk dönteni a két pont sorsát. Örülök, hogy a fiatalokat is tudtam játszatni!
Sporthírek


hirdetés