Nem adtak esélyt a kecskemétieknek

Varga Lászlóék (19) valamelyest feledtették a debreceniek és mezőkövesdiek elleni vereséget
Varga Lászlóék (19) valamelyest feledtették a debreceniek és mezőkövesdiek elleni vereséget - © Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A jó kezdés és a hozzáállás volt a Nyíregyházi SN sikerének titka, szombaton disznóvágás.


Kézilabda. Az előjelek nem voltak túlságosan kedvezőek (újabb sérültek, edzések nem csak a megszokott teremben), ennek tükrében megsüvegelendően zárták az évet a Nyíregyházi SN kézilabdázói.

Két hazai vereség után keltek útnak csütörtökön ahhoz a Kecskeméthez, amelyik az előző körben ikszelt a listavezető Mezőkövesddel.
A hírős városban aztán megtáltosodtak a nyíregyháziak, három remek periódussal (a két játékrész eleje és az első félidő vége)rukkoltak ki, már tíz gól különbséggel is vezetve végül 30-26-ra nyertek. Így aztán a hazafelé út sem volt olyan fárasztó, pedig éjjel egyre ért haza a busz.

– A siker záloga a jó kezdés és a megfelelő hozzáállás volt – kezdte visszapillantását a csütörtök esti sikerre Bécsi János, a Nyíregyházi SN vezetőedzője. – Nem titok, hogy mivel az előző két mérkőzés nem úgy sikerült, ahogyan azt elképzeltük, a héten alaposan elbeszélgettünk a játékosokkal, Tudatosítottuk, hogy Kecskeméten nyerni kell, mert ellenkező esetben lejjebb csúszunk a tabellán . Ráadásul törleszteni valónk is volt, hiszen az előző szezonban itthon és Kecskeméten is kikaptunk. A hozzáállásban nagy változás volt, úgy kezdtük meg a meccset, ahogy kell, az említett etapokban pedig remekül védekeztünk és eredményese is voltunk. Esélye sem volt a kecskemétieknek, a tizenötödik percben nem véletlenül kérte ki már a második idejét a kollégám, mert egyszerűen nem tudtak mit kezdeni velünk. A meccs után elmondta, hogy minden játékelemben jobbak voltunk és nem tudtak mit csinálni. Forgattam a csapatot védekezésben , mindig tudtunk frissíteni és jól meg tudtuk szűrni a játékukat, sikerült megfelelően felkészülnünk ellenük. Ezzel megleptük őket- így Bécsi János.

A jövő hét közepéig még lesznek edzések, aztán szabadságot kapnak a játékosok és csak január harmadikán találkoznak. Szombaton még lesz egy kellemesnek ígérkező közös program, mégpedig egy disznóvágás.

KM-ML