Nem adott elsőbbséget a biciklis a Nyugati utcán

Baleset a Nyugati utcán
Baleset a Nyugati utcán - © Fotó: police.hu
Hajdú-Bihar – Követési távolság és elsőbbségi szabályok be nem tartása vezetett a balesetekhez. Ne feledjük: a szabálykövető, felelős járművezetéssel megelőzhetőek a közlekedési balesetek.

Az általa vezetett Mazdával közlekedett egy férfi május 9-én 17 óra 30 perckor Polgáron, a Hajdú utcán. A sofőr gépkocsija sebességét nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg és nem tartott megfelelő követési távolságot az előtte haladó Fiat típusú jármű mögött, amelynek – mikor az jobbra kanyarodott – nekiütközött. A baleset következtében az elsődleges orvosi vélemény szerint a Mazda típusú gépkocsi sofőrje súlyos sérülést szenvedett. A baleset körülményeit a Hajdúnánási Rendőrkapitányság vizsgálja.

mazd

Fotó: police.hu

Egy 37 éves nő kerékpárral közlekedett május 9-én 19 óra 50 perckor Debrecenben, a Nyugati utcán a Széchenyi utca felől a Segner tér irányába a járdán. A kerékpáros úgy csatlakozott be az úttesten haladó forgalomba, hogy nem biztosított elsőbbséget a neki balról közlekedő személygépkocsinak, aminek nekiütközött. A baleset következtében a biciklis elesett és az elsődleges orvosi vélemény szerint könnyű sérülést szenvedett. A Debreceni Rendőrkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –