Nem a Fradi-fiesztát akarják elrontani, csak győzni szeretnének

A Loki csapatkapitánya, Szakály szerint a nézők jól szórakoznak majd
A Loki csapatkapitánya, Szakály szerint a nézők jól szórakoznak majd - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Nem bonyolult a képlet a szombaton 18.30-kor kezdődő DVSC-TEVA-Ferencváros mérkőzés előtt, ha az OTP Bank Liga aranyérmének sorsát nézzük, ugyanis ha a Fradi nyer a cívisvárosban, akkor megszerzi története 29. bajnoki címét. A 28. fordulóban lejátszandó találkozónak tehát a presztízsen túl az is a tétje, a Nagyerdei Stadionban ünnepelhet-e a zöld-fehér társulat.

Erre már volt példa a hajdúsági megyeszékhelyen, tizenöt évvel korábban, 2001 áprilisában éppen itt szerezte meg az aranyat az FTC. Ez a helyi szurkolóknak nem volt kellemes élmény.

Nem ez a lényeg

– Mindenki a Fradi bajnoki címével foglalkozik, de mi nem – szögezte le Kondás Elemér, a Loki vezetőedzője a meccs előtti utolsó tréning előtt. – Rangadót játszunk a Ferencvárossal hazai pályán, és arra törekszünk, hogy megnyerjük a találkozót. Sajnos az utóbbi mérkőzéseken nem lőttünk gólokat, annak ellenére, hogy a helyzeteink megvoltak, ezen mindenképpen javítani akarunk szombaton. A válogatott meccs miatt volt két hét szünet a bajnokságban, s néhány játékosra rá is fért a pihenő. Volt, akinél a regenerációra fektettük a hangsúlyt, de olyan is akadt, aki extra munkát végzett ebben az időszakban. Az FTC ellen nem hinném, hogy bárkit is külön kellene motiválnunk, ha így lenne, az már nagy baj lenne. Áprilisban nyolc mérkőzést vívunk, nehéz menetelés jön, szeretnénk ebből a sorozatból jól kijönni – fogalmazta meg vágyait a szakvezető.

Beugrásra készen

A piros-fehérek a legutóbbi NB I-es kilencven percükön 1-0-ra kikaptak az MTK vendégeként, egy igen látványos potyagóllal. Ennek következtében a hibázó kapust, Radosevicet könnyen lehet, hogy a Fradi ellen Verpecz Istvánra cseréli a szakmai stáb.


Ön szerint mi lesz a DVSC-TEVA vs. Ferencváros mérkőzés végeredménye?

  • Egy góllal lesz jobb a Loki
  • Szoros meccsen győznek a vendégek
  • Fölényes Fradi-siker
  • Döntetlen
  • Simán nyer a Debrecen

Összes szavazó: Összes szavazó:

Betöltés ... Betöltés ...


– Voltam már beugró szerepben párszor és akkor jól sült el a dolog – nyilatkozta a hálóőr, Verpecz. – Remélem, most is így lesz, amennyiben lehetőséget kapok. Mindig úgy készülök, hogy kész legyek a játékra, ha a gólvonalra kell állnom. Jön az FTC, sok néző lesz, jó hangulat, ilyen meccsen érdemes pályára lépni igazán. Élvezetes találkozót remélek és bízom benne, hogy itthon marad a három pont – vélekedett Verpecz István.

A csapatkapitány, Szakály Péter szerint a lokistáknak legalább olyan euforikus állapotban kell pályára lépniük, mint az ellenfélnek. – Nekünk hazai környezetben elő kell hoznunk magunkból azt a pluszt, amit esetleg a ferencvárosiaktól vár el a közvélemény. Az lesz a döntő, milyen mentalitással megyünk ki a gyepre. Volt két hét szusszanásnyi idő, biztosan frissebb lesz mindkét csapat, remélem, ebből a közönség is profitálni fog, úgy hallottam, szép számmal kilátogatnak majd a nézők. Szeretnénk nekik is megfelelni és magunkkal szemben is igényesnek lenni, győzelemre törekszünk a Fradi ellen is.

HBN-TN


A találkozót szombaton 18.30-tól élőben közvetítjük.