Nélkülöző és bántalmazott gyermekeknek gyűjt az Ökumenikus Segélyszervezet

Budapest – Harmadik alkalommal indította el az Ökumenikus Segélyszervezet (ÖS) Felhőtlen gyermekkor elnevezésű jótékonysági akcióját, amellyel nélkülöző és bántalmazott gyermekeknek gyűjt április 30-ig.

Az előző évekhez hasonlóan a vásárlók a Tesco áruházak pénztárainál és az online felületen kapható 250 forintos kuponok megvásárlásával csatlakozhatnak az összefogáshoz. Emellett a szervezet honlapján és a számlaszámára is várják a felajánlásokat – közölte a szervezet az MTI-vel csütörtökön.

A tavalyi gyűjtésben rekordmennyiségű, több mint 72 millió forintnyi adomány gyűlt össze, amelyet az idén működése 25. évfordulóját ünneplő Ökumenikus Segélyszervezet az átmeneti otthonokban élő, nehéz sorsú gyermekek nyári táboroztatására, év közbeni személyre szabott fejlesztőfoglalkozásokra, valamint egy új, gyermekeket segítő csepeli szociális és fejlesztő központ létrehozására fordított.

Az ÖS 2016-ban több mint 1500 hátrányos helyzetű gyermek felzárkózását segíti különböző fejlesztő foglalkozásokkal, több mint 500 gyermeknek biztosít menedéket lakhatásukat elvesztett családokat befogadó átmeneti otthonokban és több mint 500 bántalmazást elszenvedett gyermeket támogat a továbblépésben. Az adományokból emellett a bántalmazott gyermekek rehabilitációját segítő két balatoni tábor megszervezését, valamint egy új közösségi tér létrehozását tűzte ki célul a miskolci Avas lakótelepen, ezzel is kapaszkodót biztosítva a nehéz sorsú gyermekek felzárkózásához.

– MTI –További hírek a Magyarország kategóriából