Nekrológ: Elhunyt Dr. Joób Árpád

Joób Árpád
Joób Árpád - © Fotó: Debreceni Egyetem
Debrecen – A közelmúltban értesültünk a tragikus eseményről: 70. életévében örökre eltávozott közülünk egykori tanárunk, a népzenekutató, a debreceni zeneművészeti felsőoktatásban szolfézs-módszertant és népzenét oktató, elhivatott, és a jövendő zenetanárok képzésében felelősséget vállaló művész-tudós kollégánk.

1968 és 1979 között a Zeneművészeti Kar jogelődjének oktatójaként, a debreceni felsőfokú zenei képzés kezdeti korszakában fontos szerepet vállalt az intézményi fejlődés elősegítésében.

Egy olyan korban, amikor a magyarságról érdemben beszélni csak szigorú szakmai megközelítésben lehetett, a népzene identitást teremtő erejével, az egykori Délibáb Együttes vezetőjeként hitelesített tevékenységével alakította ki hallgatóiban azt a szemléletet, amelyet a diplomát szerzett generációk magukkal vihettek majdani tanítványaik közé. Hite az emberben, a zenében, a kultúrában és az értékben mindenkor példaadó volt. Hirtelen eltávozása mély megrendülést okoz mindannyiunkban. Nyugodjon békében!

– Dr. Duffek Mihály –
hirdetés