Nekiment két kocsinak, aztán elhajtott egy berettyóújfalui autós

Nekiment két kocsinak, aztán elhajtott egy berettyóújfalui autós
© Fotó: police.hu
Berettyóújfalu – Két személygépkocsinak is nekiütközött egy sofőr Berettyóújfalu belterületén, majd gépkocsijával elhajtott a helyszínről. Személyi sérülés nem történt, a baleset feltételezett okozóját a rendőrök azonosították.

A berettyóújfalui Dózsa György utcán haladt egy személygépkocsi 2016. május 12-én 21 óra 15 perc körül, amikor a sofőr megszegve a jobbra tartási kötelezettségét áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol a visszapillantó tükrével, valamint gépkocsija oldalával nekiütközött két – ott forgalmi ok miatt várakozó – egymás mögött álló személygépkocsinak. A balesetet okozó ismeretlen gépjárművezető a helyszínről megállás és a tőle elvárható segítségnyújtás nélkül elhajtott. Az ütközés során személyi sérülés nem történt.


Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

Az esetről történt bejelentést követően a rendőrök később a helyi temetőben megtalálták a balesetet okozó Peugeot típusú járművet, a sofőr azonban nem tartózkodott ott. A járőrök ezt követően 2016. május 13-án 11 óra 10 perckor otthonában igazoltatták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 46 éves helyi lakost, akit a Berettyóújfalui Rendőrkapitányságra előállítottak. A nyomozóknak a férfi gyanúsítotti kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya B. Lászlóval szemben cserbenhagyás megalapozott gyanúja miatt – szabadlábon hagyása mellett – folytatja a nyomozást.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés