Nekiment a szembejövőnek a 42-esen, elismerte hibáját a fiatal nő

Akt.:
Nekiment a szembejövőnek a 42-esen, elismerte hibáját a fiatal nő
© Fotó: police.hu
Berettyóújfalu – A berettyóújfalui rendőrök befejezték a nyomozást azzal a nővel szemben, aki a megalapozott gyanú szerint balesetet okozott a 42-es főúton.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy román állampolgárral szemben.

A fiatal nő egy Seattal haladt február 3-án 11 óra 20 perc körül a 42-es számú főúton Mezőpeterd felől Berettyóújfalu irányába. A sofőr a főút 44. kilométerszelvényéhez érve nem az út- és látási viszonyoknak megfelelően választotta meg a gépjármű sebességét, megcsúszott, és áttért a menetirány szerinti baloldali sávba, ahol összeütközött egy kisbusszal. Az ütközést követően a személyautó az árokba csapódva állt meg. A mentőszolgálat munkatársai a kisbusz egyik utasát súlyos, míg a személyautó vezetőjét és utasát könnyű sérülésekkel vitték kórházba.

ba1

ba3

Fotók: police.hu

A 22 éves nő elismerte felelősségét a baleset okozásáért.

A nyomozó hatóság 2018. február 15-én befejezte a baleset körülményeinek vizsgálatát és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította a járási ügyészség részére.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –