Nehogy kipróbáld, az életedbe kerülhet az új netes kihívás!

Akt.:
Nehogy kipróbáld, az életedbe kerülhet az új netes kihívás!
© Fotó: inquisitr.com
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Erre figyelmeztet Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat a legújabb internetes őrültség, a “hot water challenge”, vagyis forró vizes kihívás kapcsán.

Sajtóhírek szerint az életveszélyes próbatétel egyre nagyobb ütemben terjed a világhálón. Lényege, hogy aki vállalja a kihívást, az forró vizet önt magára, vagy valaki másra, amin aztán jót lehetne nevetni, ha nem kerülne végtelenül sokba a mutatvány:

Eszetekbe se jusson ilyesmire vállalkozni! Talán emlékeztek a Kismalac és a farkasok című népmesére. Nos, a valóságban a farkas nem úszta volna meg ennyivel…”

Bár józan ésszel is kikövetkeztethető, milyen szörnyűségekkel jár a forrázás, a Mentőszolgálat kihangsúlyozza: az égési sebek rettentő fájdalmat okoznak, pillanatokon belül kialakulnak, a forró víztől mély, másod- illetve harmadfokú sérüléseket szenvedhetünk, testi épségünkkel, sőt, életünkkel játszunk, ha vállaljuk a kockázatot.


Szemléltetik hogyan kell használni a HIV tesztet
Budapest - Az elmúlt években Magyarországon a régió számos országával szemben nem nőtt ugrásszerűen a HIV-fertőzések száma, a kiszűrt HIV-pozitív betegek több mint 90 százaléka pedig korszerű kezelésben részesül Szlávik János infektológus szerint. Az MTI-hez kedden eljuttatott közlemény alapján a...

Fotó: Pixabay
Budapest - Magyarországon a toxikológus szerint közel kétszázezerre tehető azok száma, akik valamilyen gyógyszerfüggésben szenvednek. Zacher Gábor az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában elmondta, hogy nagyjából hetvenezren altató- vagy nyugtatószer-függők, mintegy százezren pedig a hashajtók...A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés