Nehezen, de összejött a győzelem az UVSE ellen

Nehezen, de összejött a győzelem az UVSE ellen
© Fotó: HBN-archív
Debrecen – Fordulatos mérkőzésen nyert és szerzett fontos pontokat a Debrecen.

Az UVSE vendégeként zárta le az évet a DVSE szombaton este a Margitszigeten. A cívisvárosi együttes esélyeshez méltón 8–7-re megnyerte a találkozót, azonban ahogyan az várható volt, az Újpest alaposan megizzasztotta Varga Tamás tanítványait.

Jóval több helyzet adódott a debreceniek előtt a meccs elején, mégis a hazaiak szerezték meg az első, majd a második gólt is.

A második negyedben aztán „felébredt” a DVSE is, előbb Kincses Attila szépített, majd Sergi Mora egyenlített, sőt, Szőke Szabolcsnak hála a vezetést is átvette a hajdú-bihari egylet. A házigazdák azonban ezt nem hagyták annyiban, folytatódott az adok-kapok, félidőben 4–4 volt az állás.

Halek Márton találata nyitotta a harmadik etapot, a folytatásban visszavette az előnyt az UVSE, 6–5. Ezt követően sorozatban háromszor is betaláltak a vendégek, Kincses Attila egalizált még a negyed végén, majd Babay Árpád duplázott már az utolsó felvonásban, 6–8. Ugyan még a végén csökkenteni tudta hátrányát a pesti egylet, ám ez már semmin sem változtatott, 8–7-re nyert a Debrecen, mely így győzelemmel térhet pihenőre.

HBN


A tények

E.ON Férfi OB I. – Alapszakasz, B. csoport, 7. forduló

UVSE HUNGUEST-HOTELS – DEBRECEN 7-8 (2-0, 2-4, 2-2, 1-2)

Budapest – Margitsziget, 100 néző. Vezette: Kun Gy., Homonnai D.

UVSE: Laboncz J. – Benczur M., Korényi B., Dávid Z. P., Kovács Cs. R. 1, Szentesi Á. 1, Tóth Z. 1. Csere: Szatmári K. 1, Sélley R. D. 1, Keresztúri M. 1, Vadovics V. 1, Tiba P., Tóth K. Edző: Németh Zsolt.

DEBRECEN: Lévai M. – Kállay M., Kincses A. 2, Süveges M., Sergi Mora 2, Babay Á. 2, Halek M. 1. Csere: Müller M., Smitula G., Hoppál G., Kuncz T., Pataki G., Szőke Sz. 1. Edző: Varga Tamás.

Gól – emberelőnyből: 8/3, ill. 11/1.

Gól – büntetőből: 0/0, ill. 0/0.

Kiállítás cserével: Dávid Zoltán Péter, ill. – .

Kipontozódott: Keresztúri Márton, ill. – .
További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek