Nehezen, de a Balmaz nyerte az Újvárosok ütközetét

Nehezen, de a Balmaz nyerte az Újvárosok ütközetét
© Illusztráció: Molnár Péter, archív
Balmazújváros – Kovács Ádám szerint a Balmazújváros dunaújvárosi sikerének titka a csapatmunkában keresendő.

A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő rendkívül nehéz helyzetből tudott kikecmeregni a Dunaújváros otthonában az NB II. 18. játéknapján. Feczkó Tamás tanítványai hiába szerezték meg a vezetést a pénteki összecsapáson, a Fejér megyeiek Tóth Tibornak és Keglovics Bencének köszönhetően fordítottak. A 80. percig 2–1-re álltak a felek, de Vajda Sándor duplájával a vendégek végül 3–2 arányban tudták behúzni a kifejezetten fordulatos mérkőzést. A táblázat 10. helyén álló Balmaz első sikerét aratta a tavaszi idényben

Hittek a győzelemben

– Tisztában voltunk vele, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, hiszen a dunaújvárosiak az életükért harcolnak. Várakozásaink beigazolódtak, mivel riválisunk nagyon lelkesen játszott. 2–1-es hátrányban sem adtuk fel a küzdelmet, végig bíztunk a sikerben. Úgy érzem, magunknak tettük nehézzé a meccset. A gyengébb tavaszi rajt nyomást jelentett, a vereségek alkalmával nem tudtunk igazi csapatként funkcionálni, szerencsére ezen változtatni tudtunk Dunaújvárosban – nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak Kovács Ádám, az Újváros csatára.

A három pont megszerzésében Kovács oroszlánrészt vállalt, ugyanis a 19. minutumban túljárt a hazai hálóőr eszén.

– Egy nagy bedobást követően sikerült jól lekezelnem a labdát a tizenhatoson belül, ennek köszönhetően egyből célba tudtam venni a kaput. Fontosnak tartottam, hogy a lehető leghamarabb megszerezzem első gólomat az újvárosi mezben – vélekedett a 24 esztendős játékos.

A hajdúsági együttes vezetősége a téli szünetben kötött megállapodást az egykoron a Lokiban is megforduló labdarúgóval, aki az ősszel az NB III. Nyugati csoportjában edződő Győrt erősítette.

– A győri szerződésem tartalmazott egy olyan záradékot, miszerint magasabb osztályból érkező ajánlat esetén távozhatom. Nádudvari a családom, ez a tény szintén jelentős szerepet játszott az átigazolásban. Csupa jót hallottam a Balmazújvárosról, ami ugyancsak megkönnyítette a döntésemet. Nyilván szeretnék újra élvonalbeli csapatban szerepelni, de ehhez először a másodosztályban kell kiugró teljesítményt nyújtanom – zárta mondandóját Kovács Ádám.

HBN-BÁ
hirdetés