Nehéz pályának tartják a mogyoródit

Mogyoród, 2016. július 22. Sebastian Vettel, a Ferrari csapat német versenyzője a Forma-1-es Magyar Nagydíj első szabadedzésén a mogyoródi Hungaroringen 2016. július 22-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Mogyoród, 2016. július 22. Sebastian Vettel, a Ferrari csapat német versenyzője a Forma-1-es Magyar Nagydíj első szabadedzésén a mogyoródi Hungaroringen 2016. július 22-én. MTI Fotó: Kovács Tamás - © MTI Fotó: Kovács Tamás
Mogyoród – Hihetetlen, de az idei lesz a 31. Magyar Nagydíj a Hungaroringen.

Sok idő eltelt az első, az 1986-os futam óta, a pálya és környéke átalakult, megszépült, idén új aszfaltcsíkot kapott. Egy dolog azonban állandó: a Forma-1-es mezőny résztvevői és a nézők töretlenül szeretik a Hungaroringet és a magyar versenyt.

Mindig is nehéznek tartották a csapatok a magyar pályát, Monacóhoz hasonlóan itt sem pihenhetnek verseny közben a pilóták. Egyik kanyar a másikba vezet, s mindössze egy egyenes, a célegyenes található a pályán, amely nem is olyan hosszú. Fontos a jó fékstabilitás és a kocsi húzása a kanyarokból kijövet. A Hungaroringen az a csapat a nyerő, amely jó mechanikai tapadással, valamint húzással bíró autóval és jó fizikai kondícióval rendelkező pilótával áll rajthoz.

A Magyar Nagydíjakról általában elmondható, hogy forróságban zajlanak, s ez várhatóan idén sem lesz másként. Bár van rá esély, hogy zivatarok zavarhatják meg a hétvége eseményeit, de ez még dobhat is a verseny izgalmain.

Sebastian Vettel 2015-ben másodszor, a Hungaroringen pedig pályafutása során először győzött a Ferrarival. A német pilótát Danyiil Kvjat követte a második helyen. Az orosz pilóta Forma-1-es karrierje során először állhatott dobogóra. Kvjat mellett csapattársa, Daniel Ricciardo állt a harmadik helyen.

A 70-körös Magyar Nagydíj július 24-én, vasárnap 14 órakor veszi kezdetét (tv: M4 Sport). A pályarekordot Michael Schumacher tartja 2004-ből, ideje 1 perc 19,071 másodperc.

– Amber PR –


Magyar Nagydíj – Rosbergé a pole pozíció a kaotikus időmérőn

Mogyoród – A világbajnoki pontversenyben vezető Nico Rosberg, a Mercedes német pilótája nyerte a 31. Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati, négyszer is félbeszakított időmérő edzését a Hungaroringen.