Magyarország

2007.12.12. 09:28

Megfenyegették a szombathelyi színház igazgatóját

<p>Szombathely - Megerősített védelmi intézkedések mellett, de mindenképpen megtartják a szombathelyi Berzsenyi Színház szerdai premierjét - nyilatkozta kedden a Független Hírügynökségnek Regős Róbert igazgató.</p>

A színház őrzésére azért van szükség, mert hétfőn este a teátrum igazgatóját telefonon megfenyegették, autóját pedig lelocsolták kromofággal.

Hétfő éjjel óta folyamatosan rágódik a történteken, de nem szeretne értelmetlenül vádaskodni - közölte kérdésünkre válaszolva Regős Róbert.

Az biztos, hogy sértenek bizonyos érdekeket, ugyanis állami támogatás nélkül, pályázatokból, alapítványi pénzekből tartják fenn az egy éve működő szombathelyi színházat - tette hozzá az igazgató.

A történtek ellenére kedden délután is gőzerővel próbált a Berzsenyi Színház társulata. Szerdán Ray Cooney Páratlan páros című vígjátékát mutatják be, amelyben az igazgató is játszik. Kérdésünkre, hogy a keddi próbát hogyan tudta végigcsinálni, Regős Róbert elmondta: az egész társulat nagyon koncentrál, hogy a teljesítményüket ne befolyásolják a történtek.

A színház őrzését megerősítették, de a társulat tagjai attól félnek, hogy a bemutatót bombariadóval fogják megzavarni. Ennek ellenére nem hagyják magukat megfélemlíteni, és szerdán este megtartják a premiert - jelentette ki az igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!