Nehéz megtippelni, ki nyeri meg az idei vébét

Akt.:
Sándor Csaba a rakamazi csapatban is játszott
Sándor Csaba a rakamazi csapatban is játszott - © Fotó: Mán László
Debrecen – Lassan hajrájába érkezik a brazíliai labdarúgó-világbajnokság, hamarosan már az elődöntőben küzdenek meg a még állva maradó együttesek, vagyis mondhatnánk, most kezdődik igazán a vb. Persze tagadhatatlan, hogy a torna eddigi része sem nevezhető unalmasnak, sőt.

Sándor Csabának, a DVSC korábbi meghatározó játékosának is nagyon tetszik a világbajnokság. Az egykori remek bekket megyénkben is sokan ismerik, hiszen játszott Jánkmajtison, Nyírlugoson, végül pedig Rakamazon.

– Remek volt eddig szinte minden meccs, a játékosok mennek, csinálják, felvállalják a támadófocit, ami a gólok számában is megmutatkozik. Azt tudtuk, hogy a brazilok jók, ez nem meglepetés, a németek és a hollandok is hozták, amit lehetett tőlük várni, a közép- és dél-amerikai országok jó szereplésére viszont nem mindenki számított.

– Az, hogy Anglia kiesett, talán várható volt, hiszen sok külföldi szerepel az angol bajnokságban. Ami a belgákat illeti, többen meglepetéscsapatnak tartják a Vörös Ördögöket, én nem, mivel az utóbbi tíz évben hatalmas fejlődésen ment át a belga foci, és ez most meg is mutatkozik, épp ezért lettek a titkos favoritok – vélekedett Sándor, majd ejtett néhány szót a szombaton 18 órától kezdődő Argentína–Belgium-negyeddöntőről is.

– A fiatal belga csapat rendkívül képzett játékosokból áll, viszont az argentinoknál ott van Messi, akit senkinek sem kell bemutatni. Azt hiszem, nem lehet megtippelni, ki nyeri az ütközetet, sőt, az egész vb-t, bár én európai sikerben bízok – árulta el Sándor Csaba.

ÉKN