Nehéz meccsen győzte le a Vácot a Balmazújváros

Akt.:
Nehéz meccsen győzte le a Vácot a Balmazújváros
© Fotó: Matey István
Balmazújváros – A Balmazújváros nagy küzdelem után tudta megszerezni a győzelmet a nullapontos váciak ellen.

Zsinórban harmadik hazai találkozóját vívta meg a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő a másodosztályban, a Mezőkövesd és a Dunaújváros után egy papíron könnyebb riválist, a Vácot látta vendégül Feczkó Tamás alakulata a negyedik fordulóban. Hiába választotta el egymástól az összecsapás főszereplőit 9 helyezés és öt pont a táblázaton, a veretlen újvárosiak nem számítottak könnyed szombat délutáni játszadozásra.

Ugyan fölényben játszottak a hajdúságiak a több helyen alaposan felázott pályán, de a helyzetekkel nem sáfárkodott megfelelően az Újváros. A jég a 80. percben tört meg, ekkor Németh Ádám vette be az addig több nagy védést bemutató Palásthy Dávid kapuját, ezzel kialakítva az 1–0–s végeredményt. A Balmaz négy forduló után nyolc egységet begyűjtve a negyedik pozícióból várhatja a folytatást.

Nehéz volt

– Úgy gondolom, a csapatmunkának köszönhetően tudtuk megszerezni a győzelmet, a kezdő sípszótól a lefújásig nyomást gyakoroltunk a váciakra. Sejtettük, hogy ez lehet a szezon egyik legkeményebb mérkőzése, hiszen ellenfelünk nem csupán kiválóan bekkel, hanem kontratámadásokból is veszélyes. Sikerült ezt a bajnokit kapott gól nélkül zárnunk, ami külön örömöt jelent. A talajjal nem volt probléma, mivel az egész héten ilyen, sőt olykor–olykor rosszabb körülmények között készültünk, szerintem a pályamunkásoknak sikerült jól előkészíteniük a játékteret – összegzett a Naplónak Németh Ádám.

A 27 esztendős labdarúgó góljával fontos szerepet játszott a sikerben. – Az első játékrészben jobban játszottam, többet tudtam segíteni a támadásokat, a második félidőben kissé visszaesett a teljesítményem. A találatom előtt szerencsére elém pattant a labda, amit sikerült belőnöm a váci kapuba – fogalmazott az újvárosi labdarúgó.

Összevetve a tavalyi szezonrajtot az ideivel, jelentős előrelépést állapíthatunk meg. 2014–ben 14 játéknapot követően kevesebb pont állt a Balmazújváros neve mellett, mint most 4 fellépést követően, a javulás okairól kérdeztük a hátvédet. – Jóval egységesebb a társaság, mint korábban, Feczkó Tamásnak sikerült igazi csapattá kovácsolnia a játékosokat, ez lehet az egyik magyarázat. Nálunk nincsenek sztárok, mindenki kiveszi a részét a feladatokból. Az is előnyös, hogy a gólokon megosztoznak a játékosok – vélekedett Németh.

HBN–BÁ
hirdetés