Nehéz lesz a visszavágó a Lokinak

Podgorica – Nem lesz könnyű a visszavágó a DVSC-Korvex számára vasárnap a KEK nyolcaddöntőjében, még ha a Hódos Imre-sportcsarnokban rendezik is meg, hiszen nyolc gólt kell ledolgozni…

A debreceni kézilabdás lányok a montenegrói Buducsnoszt Podgorica csapatával mérték össze erejüket szombaton, ám a találkozó végén a Bajnokok Ligájából a KEK-be átkerült hazaiak örülhettek, hiszen 28–20-as győzelmet arattak, s ezzel meglehetősen jó helyzetbe kerültek a második mérkőzésre.

Nem ígérkezett persze könnyűnek ez az összecsapás, s ráadásul Fortuna sem állt a cívisvárosiak mellé. Nem elég, hogy a sérült Mörtel Renáta nem állhatott rendelkezésre, többen megbetegedtek a csapatból ezekben a napokban, így Kazai Anita, Hornyák Dóra, Bulath Anita és Bogdanovics Annamária is. Noha az említett kézilabdázók pályára léptek Podgoricában, a megbetegedések miatt még jobban meg volt kötve Bakó Botond vezetőedző keze.

A hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, pillanatok alatt már 3–0-ra vezettek. A vendégek sokat hibáztak, bár igyekeztek nem leszakadni, a félidőben végül ötgólos különbség mellett (14–9) térhettek pihenőre az együttesek. A második játékrész eleje ismét a montenegróiaknak sikerült jobban, s nemsokára már nyolcgólosra nőtt a differencia. Noha ezután még közelebb tudtak kapaszkodni a debreceni lányok, a végére újra 8 találat volt közte (28–20)… A 28 kapott gól ugyan „belefér” Podgoricában, ám a 20 szerzett találat sajnos igen kevés. Nagyon meggyőző játékot kell mutatni a Lokinak vasárnap a Hódosban a továbbjutáshoz…

Mesterszemmel

Bakó Botond: – Mörtel Renáta sérülése meghatározta játékunkat, hiszen így csak Bulath Anita volt az átlövőink közül, aki a távoli zónából is próbálkozni tudott a magas hazai fallal szemben. A többiek termetük miatt csak betörésekkel próbálkozhattak. Ráadásul Hornyák Dórát betegsége miatt csak percekre tudtam a pályára küldeni, s mivel Bogdanovics Annamária is belázasodott a meccs előtti éjszaka, valóban nagyon szűkek voltak a lehetőségeink. Ezzel együtt kimaradt három hetesünk és jó néhány ziccerünk, szorosabb is lehetett volna a meccs, ha ezeket belőjük. De a sportban nincsen ha.

Előzmény:

Nyolcgólos vereség Montenegróban