Nehéz élete volt, de Erzsi mama hálás mindenért, amit kapott

Akt.:
Ünnepi hangulatban
Ünnepi hangulatban - © Fotó: Matey István
Debrecen – Bíró Gyuláné március 5-én ünnepelte 100. születésnapját. Ebből az alkalomból köszöntötte őt szerető családja, valamint Papp Viktor önkormányzati képviselő és Siposné Hüse Judit, a debreceni polgármesteri hivatal szociális osztályának munkatársa is.

A családtagok, tortával, ajándékokkal és ünnepi ebéddel kedveskedtek Erzsi mamának, míg Papp Viktor egy üdvözlő emléklapot adott át az ünnepeltnek. Erzsi mama egy rövid beszédet is intézett a családjához, amelyben felemlegette élete legmeghatározóbb pillanatait.

Fotó: Matey István

– Mindenkinek köszönöm, hogy itt van velem ezen a szép jubileumon. Kemény életem volt, 17 évesen mentem férjez, aktív koromban női szabó és felvásárló voltam. Az évek során kilenc gyermekem született, de sajnos már csak hárman tudnak ünnepelni velem. Amikor visszatekintek az életemre boldogságot és szomorúságot látok, utóbbit az elhunyt gyermekeim miatt, a boldogságot pedig azért, mert nagyon szeretem a családomat, mindig is értük éltem.

Meg kell békélni

Erzsi mama máig figyelemmel követi a híreket, így tisztában van hazánk és a világ történéseivel, hitvallása, hogy a szeretet épít, szépít, gyógyít.

Fotó: Matey István

– Aki szereti a világot, szereti Istent is, mert a szeretet maga az Isten, aki úgy szerette ezt a világot, hogy az egyszülött fiát adta érte. Amit Ő ad vagy elvesz, tudomásul kell venni, meg kell vele békélni. Ha egyszer majd mennem kell, boldogan teszem, mert bár időnként nehéz volt az élet, hálás vagyok minden dologért, amit kaptam.

MSZ


Az ünnepelt
Debrecen - Kónya Gyuláné (Bugán Julianna) március 10-én töltötte be a 90. életévét. Jucika néni 1929-ben született Nagyivánon, fiatalságát itt töltötte szüleivel és testvéreivel. 1948-ban ment férjhez, két év múlva kisfiával és férjével Debrecenbe költöztek. Kerekestelepen éltek, ahol kislánya is...

Álmosd - Sándor Imréné Szabó Ilona március 17-én ünnepelte 92. születésnapját népes családja körében Álmosdon. Három gyermeke, 12 unokája, 28 déd- és 4 ükunokája van – ők is köszöntötték e jeles napon. Fotó: magánarchívum