Néhány tipp, hogyan egyeztessük össze a munkát az anyasággal

Akt.:
Néhány tipp, hogyan egyeztessük össze a munkát az anyasággal
© Fotó: Pixabay
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Nincs titkos recept a munkahelyi és az anyai teendők közötti egyensúly megtartására. Mégis több százezer nő képes mindkét szerepben sikeressé válni, az előttük álló kihívásokat kezelni és legyőzni az esetleges akadályokat. Íme, 4+1 tipp Lisa Druxman, az Entepreneuer.com szerzőjétől, hogy megtaláljuk az arany középutat.

Legyen szervezett, használja ki jól a munkanapot, hiszen nem engedheti meg magának, hogy elvesztegesse az időt. Tartson rendet maga körül! Legyen felkészült! Válasszon egy olyan eszközt, amely segít előre tervezni és egyensúlyban tartani a munkával és a családdal töltött időt. Mind a személyes, mind a munkahelyi teendőit jól átláthatóan, egy helyen összegezze. Nem kell mindent fejben tartani! Koncentráljon! A munkahelyi kötelességek mellett a háztartás és a gyereknevelés összehangolása nehéz feladat, és súlyos kompromisszumokkal jár. Ezért strukturálja a feladataidat, és állítson fel fontossági sorrendet! Kérjen segítséget! Ahhoz, hogy anyaként és a munkahelyén is a maximumot tudja kihozni magából, támogatásra is szüksége lesz. Nem kell mindent egyedül megoldani.

Az idő tényleg pénz

Figyeljen magára! Látni fogja, hogy bármennyire is igyekszik, nem mindig lesz annyi ideje, amennyit szeretne, pedig mindent megtett ennek érdekében. A képzeletbeli doboz mindig tele lesz feladatokkal, kötelezettségekkel. Tanulja meg elfogadni és kialakítani azokat a sajátos szabályrendszereket az életében, amelyek segítenek a munka-magánélet egyensúly kialakításában. Ez közhelyesen hangzik, de az az igazság: vigyázni kell magára, hogy gondoskodhasson a családjáról, otthonáról, vállalkozásáról. Bacskai Klára, az Akcenta CZ devizakereskedő cég képviselője, három fiú édesanyja így foglalta össze gondolatait:

Az Aki ad, az nyer” típusú gondolkodás alapján tevékenykedő hazai vállalkozások esetében ez a fajta egyensúly még magasabb szinten érhető el. A jutalékmentes üzleti ajánlásokra épülő, 30 éves múltra visszatekintő üzleti modellnek köszönhetően az egymásra való odafigyelés, a feltétlen bizalom a legnagyobb érték, amivel támogatni tudjuk egymást”

HBN