Néhány biztos jele annak, hogy érdemes véget vetni a házasságunknak

Akt.:
Néhány biztos jele annak, hogy érdemes véget vetni a házasságunknak
© Illusztráció: dailymail.co.uk
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Sosem egyszerű felbontani egy házasságot, és a legtöbben képtelenek idejében belátni, ha már nincs értelme harcolni érte. Hat pontban gyűjtöttük össze azokat a szituációkat, amelyek már jó előre jelzik, ha jobb külön utakra térni, mint egymás mellett szenvedni tovább.

  1. Amikor úgy tekintesz a boldogtalan házasságra, mint a “kisebbik rosszra”: sokan gondolják úgy, hogy a megromlott kapcsolatban való megragadás még mindig célravezetőbb, mint felrúgni egy házasságot. Látszólag sokkal könnyebb folytatni, még a sok probléma ellenére is, mint találni valaki mást, akivel újrakezdheti az ember. Ez óriási tévedés, ugyanis minden sokkal zökkenőmentesebb, ha az ember boldog.
  2. Amikor már nem “mi” vagyunk, csak “én”: a kapcsolatból kiveszik az igazi partnerség, elmúlik a barátság, nyoma veszik az együttműködésnek. A házasság addig működik igazán jól, amíg tart a “csapatmunka”, és nem helyeződnek túlsúlyba a személyes érdekek.
  3. Amikor már nem bízol benne, és képtelen vagy tisztelni a másikat: ha ezek az érzések kivesznek a házasságunkból, csak kínkeservesen, de leginkább sehogy sem tudjuk visszaszerezni őket.
  4. Amikor arra vársz, hogy a párod megváltozzon: szinte mindenki tud változtatni egy-két rossz tulajdonságán, szokásán a másik kedvéért, de teljesen kicserélni egy embert sem lehet.
  5. Amikor már csak a gyerekek tartanak össze: a csemeték sokkal intelligensebbek, érzékenyebbek, mint ahogy azt a szülők sokszor gondolják, és mondhatni, már kilométerekről kiszagolják, ha gáz van. Két veszélye is van ennek a helyzetnek: egyrészt a gyermekek ilyenkor hajlamosak magukat vádolni a családi problémák miatt, másrészt felnőttkorukra átvehetik a rossz mintát a szülőktől.
  6. Amikor azért nem mersz lépni, mert aggódsz, hogy mit fogsz szólni a család és a barátok: legtöbben kudarcként könyvelik el egy házasság tönkremenetelét, pedig nem szabad így tekintenünk rá. Szemünk előtt a boldogsághoz vezető út kell, hogy lebegjen, egy megromlott házasság felbontása csupán az ehhez vezető egyik lépés. Ha szeretteink valóban törődnek velünk, elfogadják és támogatják majd döntésünket.

Forrás: dailymail.co.uk


“A maradék józan eszüket is elveszítik” – Egy válóperes ügyvéd őszinte gondolatai

Nincs olyan megromlott, zátonyra futott házasság, amely ismeretlen terep volna egy tapasztalt válóperes ügyvéd számára. Azok, akik mások szakításából élnek, szinte már meg sem lepődnek, mire képes egy sértődött férj, vagy dühös feleség. A Daily Mail online kiadásában egy ügyvéd vallott hivatásáról és arról, mire képesek az összetört szívű felek válás idején.

Elárulták a párok, mit lett volna jó tudniuk a szerelmükről, mielőtt hozzámentek volna

Most már késő! – szokás mondani. Házaspárok árulták el, mi az, amit mindenképp jó lett volna tudniuk életük szerelméről, mielőtt kimondták volna a boldogító igent.

Fotók: 12 házaspár, akiknek már évtizedekkel az esküvő előtt eldőlt a sorsuk

Léteznek sorsszerű találkozások? A következő fotókat látva úgy tűnik, bizony hogy léteznek.
hirdetés