Negyvenötmillió jut a kondoroskerti problémákra

Türk László
Türk László - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Több utcát érintő közvilágítási fejlesztést hajt végre az önkormányzat a Kondoroskertben – jelentette be Türk László (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő-jelölt csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A több mint 4 millió forintos beruházás során – két ütemben – összesen kilenc utcában 31 lámpatestet helyeznek ki. – A Bayk András-kertben és a Kondoroskertben élőkkel találkozva többen említették a közvilágítás hiányát. Ezt tolmácsoltam a városvezetés felé, aminek eredményeként a még a Danku Attila (a Fidesz-KDNP közelmúltban elhunyt önkormányzati képviselője, az ő halála miatt kell időközi választást tartani – a szerk.) által indított program befejezése történik meg.

Májusban tíz korszerű, a hagyományos izzónál erősebb fényerejű és költséghatékonyabb LED lámpát szerelnek fel a Kéknyelű utca és a Szilváni utca torkolatában, a Szilváni, a Sáfrány, valamint az Iringó utcán.

Az év második felében a Borágó, a Gyűszűvirág, a Bazsalikom, a Majoranna, a Tramini és a Szömörce utcán összesen 21 közvilágítási lámpát telepítenek – hangzott el a tájékoztatón.

HBN


Leaszfaltozzák a Felsőpércsi utcát

Elkezdődött az idei kertségi fejlesztési program megvalósítása Debrecenben.