Negyvenöt lakásba surrant be a debreceni fosztogató

Negyvenöt lakásba surrant be a debreceni fosztogató
© Fotó: police.hu
Debrecen – A debreceni rendőrök lopás megalapozott gyanúja miatt folytattak nyomozást egy 20 éves fiatalember ellen, aki több társasházi lakásba besurrant.

A nyomozás adatai szerint 2015. január 16-án 20 óra 4 perckor egy nő tett bejelentést a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságra arról, hogy Debrecenben, a Nyár utcában található társasházi lakásába besurrant egy ismeretlen tettes, aki onnan fényképezőgépet, tabletet és arany ékszereket tulajdonított el.

Ezt követően 2015. augusztus közepéig Debrecenben, a Vénkert és Újkert városrészekből érkezett több bejelentés a rendőrségre arról, hogy ismeretlen elkövető a nyitva hagyott bejárati ajtókon keresztül bejutott a lakásokba, ahol értékeket keresett, és a zsákmányokkal együtt észrevétlenül távozott.

A bűncselekmény elkövetőjének azonosítása és felkutatása érdekében a Betörési Alosztály nyomozói széleskörű adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, valamint szórólapokkal hívták fel az ebben a két városrészben élők figyelmét, hogy bejárati ajtóikat minden esetben kulccsal zárják be a további besurranások megelőzése érdekében.

A beszerzett információk alapján a rendőrök látókörébe került a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható K. Norbert, akit 2015. augusztus 19-én Debrecenben, a Piac utcában fogtak el. A 20 éves helyi lakos igazoltatásakor a nyomozók megállapították, hogy ellene a Debreceni Törvényszék elfogatóparancsot adott ki, mert nem kezdte meg jogerős szabadságvesztés büntetésének letöltését. A Bűnügyi Osztály munkatársai K. Norbertet előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták, majd a számára kijelölt büntetés-végrehajtási intézetbe vitték.

A gyanúsított 2015 augusztusában és szeptemberében helyszíni kihallgatásai alkalmával több lakást megmutatott a Betörés Alosztály munkatársainak, ahová korábban besurrant. A bemutatott helyszínek közül volt olyan, ahol az ott lakók addig észre sem vették, hogy sérelmükre bűncselekményt követtek el. A megalapozott gyanú szerint K. Norbert a Vénkertben és az Újkertben 45 lakásba ment be eltulajdonítási szándékkal.

A Debreceni Rendőrkapitányság Betörési Alosztálya K. Norbert ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal az illetékes járási ügyészség részére megküldte.

– police.hu –


Az elmúlt 24 óra intézkedései

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában 2 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül 1 súlyos, míg 1 könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 16 személyt fogott el, akiket bűncselekmény elkövetésén értek tetten. A rendőrök 25 személyt állítottak elő, köztük 12 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 13 esetben történt.