Negyvennyolcezer nézője volt a Filmszemlének

Összesen 48 ezer jegy kelt el a 41. Magyar Filmszemlére Budapesten.

A Palace MOM Park Mozi vetítéseire 40 ezer 980-an, míg az Uránia Nemzeti Filmszínház előadásraira valamivel több mint 7 ezren mentek el február 2-a és 8-a között. A vidéki moziktól egyelőre még nem kaptak adatokat- mondta a Független Hírügynökségnek Kozma Ilona programigazgató. Újdonság volt, hogy idén mindegyik filmes műfajt egyenletesen érdeklődés fogadta- tette hozzá. Tavaly nézőcsúccsal zárt a filmes mustra, csaknem 57 ezer vendéget vonzott.

Összesen 402 vetítést tartottak február 2-a és 8-a között csak a Palace MOM Park Moziban. Ott 40 ezer 980 jegyet adtak el, az Uránia Nemzeti Filmszínházban pedig több mint 7 ezret- mondta Kozma Ilona. A programigazgató hozzátette, hogy a vidéki vetítéseken kívül is eléri a nézőszám a 48 ezret. Ez elmarad a tavalyitól, hiszen 2009-ben az 56 ezer 906 jeggyel nézőcsúcs született.

Hétfő este, a díjátadóval egyidőben levetítették a nyertes filmeket a Palace MOM Park Mozi kilenc termében. Ezekre a vetítésekre is több százan ültek be- mondta Kozma Ilona.

Idén minden filmes műfaj iránt egyenletes volt az érdeklődés- mondta Kozma Ilona. A dokumentumfilmek közül a Bádogváros, a Bence meg a többi jómadár, a Hunky Blues az amerikai álom, a Kelet-nyugat átjáró és a Puskás Hungary volt a legnépszerűbb. Ezeket átlagosan 300-350-en látták, de nem volt olyan dokumentumfilm, amelyet 100-nál kevesebben néztek volna meg.

A játékfilmek közül az Oda az igazságot, a Tea buildinget, a Czukor Show-t, a Szélcsendet, a Vespát, a Bibliothéque Pascalt és a Kolorádó Kidet nézték meg a legtöbben. Ezeknél 1600 fölött volt az átlagos nézőszám.

Kozma Ilona elmondta, hogy idén tizennyolc szakmai kísérőprogramot is tartottak a vetítésekkel párhuzamosan.

Címkék: , ,