Negyvennégy magyar versenyző indul a szervátültetettek Eb-jén

Budapest – Az éremtáblázaton az első három közé kerülés a magyar csapat célja a szervátültetettek és művesekezeltek Európa-bajnokságán az olaszországi Cagliariban.

A jövő vasárnap kezdődő és 24-én záruló esemény pénteki sajtótájékoztatóján Berente Judit, a Magyar Szervátültetettek Szövetségének (MSZSZ) elnöke elmondta, hogy a magyar versenyzők a kontinensbajnokságok 2000 óta íródó történetének minden állomásán részt vettek és sikeresen szerepeltek.

Legutóbb, két éve az éremtáblázat második helyén végeztek 22 aranyéremmel. A cél ezúttal is az első három közé kerülés – tette hozzá Berente Judit, aki maga is indul úszásban.

A szervátültetettek számára olyan versenyeket rendeznek, melyekben nincs test test elleni küzdelem. Az Eb-n szereplő 40 szervátültetett és 4 dialízises magyar 9 sportágban teszi próbára magát.

Urr Anita, a Magyar Paralimpiai Bizottság főtitkára kiemelte, arra törekednek, hogy a szervátültetettek támogatása és társadalmi elismertsége fokozatosan emelkedjen.

Grózli Csaba, az MSZSZ stratégiai és orvosigazgatója hangsúlyozta, hogy orvosilag is nagyon fontos a szervátültetett emberek rendszeres sportolása.

– MTI –Sporthírek