Negyvennégy iskola kapott vívófelszerelést

Budapest – Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), a Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) és a Magyar Diáksport Szövetség a “Sport legyen a tiéd!” programjának keretében a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban 44 iskola képviselői vehettek át pénteken vívófelszereléseket, illetve sportszervásárlási utalványt.

Csampa Zsolt, az MVSZ elnöke a 2013-ban beindított sulivívó programra utalva kiemelte, nem várják, hogy a gyerekek jöjjenek el a vívóterembe, hanem a szövetség keresi a kapcsolatot az iskolákkal. Míg 2012-ben négy-öt iskola állt kapcsolatban egyesületekkel, vívóműhelyekkel, ma már 112 intézmény szerepel a programban.

“Egyetemekkel is elkezdtük a közös gondolkodást, hogy a sulivívó találkozóhoz hasonló versenyt rendezzünk az idősebb korosztály számára is” – mondta az elnök.

Imre Géza, a riói olimpián egyéniben ezüst-, csapatban bronzérmes, világbajnok párbajtőröző felelevenítette, hogyan ismerkedett meg a sportággal, majd arról is beszélt, hogy edzőként a másik oldal nehézségeibe is belekóstolt. Ezután két tanítványa tartott bemutatót, majd a megjelentek megnézhették a tavalyi világbajnokságon nyert aranyérmét, illetve a Rióban szerzett medáljait.

A rendezvény vége felé 27, a programban már részt vevő iskola összesen 35 millió forint értékben vehetett át felszerelést, míg az újonnan csatlakozott 17 intézmény a sportágfejlesztési programból a PBT magyar sportszergyártó cég 400-400 ezer forint értékű utalványát kapta.

Az ünnepélyes átadást követően egy rövid filmben felidézték a riói olimpia magyar vívósikereit.

– MTI –

Címkék: , ,