Négynapos sztrájkot hirdettek a Lufthansa pilótái

Megszavazták szerdán a Lufthansa pilótái, hogy négynapos sztrájkot tartanak a következő héten.

A pilóták szakszervezete fizetésemelést szeretne elérni, valamint biztosítékot arra, hogy senkit sem fognak elbocsájtani a gazdasági válságtól sújtott légitársaságtól.

A Lufthansa pilótáinak több mint kilencven százaléka szavazott a sztrájk megtartásáról – közölte a pilóták szakszervezetének egyik tisztségviselője. A négynaposra tervezett munkabeszüntetést jövő hét hétfőn, nulla órakor kezdik meg. A sztrájk a Lufthansa Cargo teherszállítóit, valamint a német légitársaság fapados leánycégét, a Germanwings járatai is érinti.

A pilóták szakszervezet 6,4 százalékos fizetésemelést szeretne elérni, valamint garanciát arra, hogy nem lesznek elbocsájtások. A Lufthansa vezetése azonban azt állította, hogy a szakszervezet nagyobb beleszólást követel a légitársaság irányításába, amit a cég “elfogadhatatlannak” ítélt.

A sztrájk várhatóan az európai, és nemzetközi légiközlekedésre is hatással lesz majd, komoly késéseket, és járattörléseket okozva.

A szakszervezet egy tisztségviselője a német sajtónak nyilatkozva közölte: “a kis figyelmeztető sztrájkok hatástalanok”.