Ez a legszebb ajándék: otthon karácsonyozhatnak a debreceni négyes ikrek

Akt.:
Ez a legszebb ajándék: otthon karácsonyozhatnak a debreceni négyes ikrek
© Fotó: unideb.hu
Debrecen – Szépen cseperednek, és a karácsonyi ünnepeket már otthon tölthetik a nemrég született debreceni négyes ikrek.

A debreceni négyes ikreket, Boglárkát, Flórát, Jázmint és Istvánt már az egész ország csodálja, hírük mindenkihez eljutott. A babák természetes úton fogantak, édesanyjuk pedig császármetszéssel hozta őket a világra. A kicsik már elhagyhatták az inkubátort, de a Webbeteg újabb jó hírről számolt be. Úgy tudják, hogy a babák az ünnepekre hazatérhetnek otthonukba.

A Blikk az egészségügyi portál cikke alapján azt írja, hogy a szülők nem félnek a nem midnennapi feladattól, mivel sok segítségük lesz, köztük a négyes ikreket világra hozó és felnevelő nagymama.

A szülést dr. Póka Róbert vezette, ő az az orvos, aki már az apa születésénél is közreműködött. Külön érdekesség, hogy az édesapa szintén négyes ikerként jött világra.

Az orvos a Webbetegnek elmondta, az újszülöttek fél óra alatt jöttek világra, és szerencsére semmilyen extra beavatkozást nem igényelt a születésük, és az édesanya ellátása sem. A körültekintő, nagyobb létszámú orvoscsapatra pedig azért volt szükség, hogy a babák és a mama szülés után teljes körű orvosi ellátása tökéletes legyen.

A babák az ötödik nap után kikerültek az inkubátorból, és speciális orvosi ellenőrzés alatt állnak a legjobb egészségi állapotban – folytatja dr. Póka Róbert. Édesanyjuk és édesapjuk azt várják, hogy négy újszülött gyermekükkel egy szobába kerülhessen a kismama, aki most a nővérektől tanulja a picik gondozásának fortélyait.

A teljes interjú a Webbetegnél olvasható.

(Blikk, Webbeteg)


Videó: Az ország kedvenceivé váltak a debreceni négyes ikrek

Debrecen – Elhagyhatták az inkubátort és már az első családi fotók is elkészültek a négyes ikrekről. A “debreceni négyesről” az elmúlt napokban több mint száz beszámoló született és különleges látogatók is érkeztek.


Videó: Négyes ikrek születtek Debrecenben

Debrecen – Harminc év után újra négyes ikrek születtek csütörtökön a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján. A babákat 12 fős orvoscsoport segítette a világra.

hirdetés