Negyednyi boldogság

Negyednyi boldogság
A hazai pályán lejátszott Albacomp elleni bajnokira ugyanazzal a kerettel állt fel a DEKE, mint a hétközi Magyar Kupa-visszavágóra a ZTE ellen.

A sérült Banks nélkül pályára lépő Albának többnyire a legjobb sorát kellett játszatnia, mivel a hazaiak nagyon jól kezdtek, s később is voltak remek felvillanásaik, így nem lehetett sokat pihentetni az ászokat a debreceniek ellen. Fülöp Gábor remek támadójátékkal rukkolt elő, mellette Erdei Ádám is kitett magáért (plusz dobott egy ritkán látható félpályás triplát is), valamint Takács Dániel sérülésből kilábalva alkotott maradandót, viszont Brane Savic hektikusan játszott: az elképesztő bravúrok mellett sorozatban adta el a labdákat. Összességében a DEKE az első negyedben meglepte az esélyesebb vendégeket, akit a folytatásban rendezték a soraikat, s végül 99–78-ra nyertek a Hajdúságban.

Fodor Péter, a DEKE vezetőedzője így látta a meccset: – Bebizonyosodott, hogy melyik a jobb csapat. Dicséretes, hogy ebben az állapotban ennyit ki tudtunk hozni a meccsből. Sőt, örülünk, hogy egyáltalán volt meccs.

Szrecsko Szekulovics, a vendégek trénerének nyilatkozata: – Nehéz meccsre számítottam, mivel a Debrecenre nem nehezedett nyomás. A Paks elleni találkozó után fáradtak voltunk, de összességében kötelező győzelmet arattunk.

TÉNYEK

  • DEKE–Albacomp 78–99 (24–20, 19–32, 15–24, 20–23)
  • Debrecen, 200 néző, V.: Ádám, Szabó G., Domokos
  • DEKE: Savic 14/6, Kaluha 6/6, Tóth G. 5/3, Boldizsár 6, FÜLÖP 20/3. Cserék: Kóthay, Boros, TAKÁCS D. 11/3, Balogh A. 2, ERDEI 14/12. Vezetőedző: Fodor Péter.
  • Albacomp: SIMON B. 9, Toya 9/3, RADOVICS 14/3, Farkas A. 2, LEE 21/6. Cserék: Keller Á. 6, Antal, HANGA 26/12, Bódi 10/6, Madár 2, Fodor K. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.