Negyed évszázad múlva

Nádudvar – Az ügyfelek már karácsony előtt birtokba vehették, de a hivatalos átadója január 14-én volt a nádudvari posta új, modern épületének. Ügyfélfogadás közepette avatták fel az ország legújabb postaépületét.

A megnyitón Rácz Tamásné területi igazgató elmondta, kiemelt szempont volt az ügyfélbarát kialakítás, az épület klimatizált, akadálymentes; parkoló és kerékpártároló is található mellette. Kelet-Magyarországon elsőként az épület külső falán 20 darab, folyamatos elérésű fiókbérlő szekrényt alakítottak ki, ahol a közönséges küldemények és az értesítők átvételére van lehetőség, ebben értéket nem helyeznek el. Újdonság még a diszkrét pénztár is, ahová az ügyfelek akkor kérhetnek bebocsátást, ha úgy érzik ügyük az átlagosnál nagyobb intimitást, vagy több időt igényel.

Beke Imre polgármester elmondta, Nádudvaron a posta helyzete 25 éven át nem volt véglegesen megoldott. Zárásként a Nádudvari Népi Kézműves Szakiskola és Kollégium képviselői adtak dalos, verses műsort a vendégek örömére, akiket a nádudvari posta vezetője, Madarászné Csorvási Tünde kalauzolt körbe az új hivatalban, ez egyszer betekintést engedve a háttérmunkába is. Az épület a Magyar Postáé, míg a járda és közterület a városé, fenntartási feladatai pedig az önkormányzati tulajdonú Nádudvari Nonprofit Kft.-é.

Így a két cég megállapodott, hogy egy, a városképbe illő (a piac melletti térkővel azonos) burkolat kerül közvetlenül az épület mellé és az előtte elhaladó járdára is.

HBN