Negyed évszázad Adyák-gálája

Az idei, közelgő Adyák-gála, úgy tűnik, minden eddiginek a teteje – nem véletlenül, hiszen negyed évszázados fennállását ünnepli az idén az iskola művészeti képzése.

A színházkedvelők évről évre várják, hogy az Ady Endre Gimnázium drámatagozatos növendékei – és vendégeik – ígéretes évzáró-összegző műsorral lepjék meg őket, és nem hiába: rendre izgalmas színpadi élményben lehet részük. A mostani alkalom viszont, úgy tűnik, minden eddiginek a teteje – nem véletlenül, hiszen negyed évszázados fennállását ünnepli az idén az iskola művészeti képzése. Ebből az alkalomból nagyszabású színházi esttel ünnepelnek az adysok június 12-én, szombaton.
Az aznap a Csokonai Színházban 18 órakor keződő, Újra Vastaps című jubileumi gála első felében a szokásos év végi műsor fantasztikus perceiben gyönyörködhet a közönség a jelenlegi növendékek műsorszámaiban – hívta fel a figyelmünket Várhalmi Ilona művészeti vezető, igazgatóhelyettes.

– Néhány percre viszontláthatunk az idei színházi évad egyik legnépszerűbb előadásából is egy részletet, és ez nem más, mint a Valahol Európában című musical, amelyben 14 adys növendék szerepel és a jövő nemzedékét is felfedezhetjük: 5 évestől 14 évesig – olvasható a meghívóban.
A gálaműsor második felében olyan, mára befutott, népszerű színészek, filmrendezők, dramaturgok, díszlettervezők szerepelnek, akik valamennyien a debreceni iskola növendékei voltak: Kálloy Molnár Péter, Hajdu Steve, Schell Judit, Gubás Gabi, Hajdu Szabolcs, Nagy Enikő, Jantyik Csaba, Szabados Mihály, Orosz Dénes, Szabó Máté, Tóth Anita, Keresztes Tamás, Juhász Réka, Tornyi Ildikó, Varju Kálmán, Domonyi Rita, O. Szabó Soma, Mercs János, Mercs Angéla, Klem Viktor, Klem Dénes, Rusznák András, Rusznák Adrienn, Fejszés Attila, Mózes Anita Ágnes, Ács Tamás, Erdős Éva, Erdős Fruzsina, Polyák Rita, Gulyás Balázs, Csűry Tamás Dániel, Kádas József, Daróczi Sándor. A Csokonai Színház népszerű művészeinek – az iskola művésztanárainak – is tapsolhat szombaton este a közönség: Bakota Árpádnak, Csikos Sándornak és Mészáros Tibornak.