Négy új bemutatóval készül a Centrál Színház

Négy új bemutatót tart a következő évadban a budapesti Centrál Színház.

Először A Hang-villa titka című interaktív mesejátékot, majd a Jó zsaru-rossz zsaru című drámát, a  Cabaret című musicalt és Neil Simon Pletykafészek című komédiáját láthatják az érdeklődők a teátrumban.

Októberben kezdenek

Az első bemutató októberben lesz, és igazi családi színháznak ígérkezik: A Hang-villa titka című interaktív mesejáték szerzője Allan Ayckbourn, aki az angol kortárs színház egyik legsikeresebb és legtermékenyebb szerzője. Az előadás különlegessége, hogy a mese fonala a gyerekek és a felnőttek szavazataitól függően szövődik, így minden előadás alkalmával máshogy alakulnak az események.

Novemberben mutatják be a Jó zsaru- rossz zsaru című drámát. A darab rekordbevételt döntött a Broadway-en, és alig egy évvel a New York-i bemutató után már a Révay utcában is látható lesz. Az ősbemutatón Hugh Jackmann és Daniel Craig játszották a két főszerepet, itthon Stohl András és Szabó Győző tolmácsolásban lehet megismerni a két balsorsú rendőr izgalmas meséjét.

Szilveszteri bemutató

A színház a hagyományoknak megfelelően szilveszteri bemutatót is tart: a Cabaret című musicalt Bozsik Yvette állítja színpadra, a szereposztásról egyelőre csak annyit tudni, hogy a hazai színjátszás színe-java vesz majd részt a darabban. Február végén pedig Neil Simon Pletykafészek című komédiáját mutatja be a színház számos vendégművész közreműködésével.

Bár a nyári szünet alatt a színház kapui zárva tartanak, az előadások továbbra is láthatók: Budapesten a Városmajori Szabadtéri Színpadon négy előadással is képviseli magát a Centrál társulata, a Keszthelyi Ünnepi Játékokon pedig tíz estén át látható az évad két nagy sikere: a Fekete Péter című operett felújítása, illetve A 88. utca foglyai című Neil Simon komédia.

– Független Hírügynökség –