Négy román labdarúgóklubot súlyosan megbüntettek

Bukarest – A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) pontlevonással sújtotta a CFR Cluj, az ASA Targu Mures, a Petrolul Ploiesti és a Rapid Bucuresti csapatát pénzügyi szabálytalanságok miatt.

Az FRF szerdai közleménye szerint a négy megbüntetett klub pénzügyi szabálytalanságok miatt nem tett eleget bizonyos licencfeltételeknek. A Román Kupa-győztes CFR Cluj a következő szezont mínusz kilenc ponttal kezdi, az előző idényt a hatodik helyen záró ASA Targu Mures és a sereghajtó, az élvonalból már biztosan kieső Petrolul Ploiesti együttesétől pedig egyaránt hat pontot vonnak le.

A kolozsvári és a marosvásárhelyi együttes hiába kvalifikált az Európa Liga selejtezőjébe, rossz anyagi helyzete miatt nem léphet ki a nemzetközi porondra. A másodosztályból visszajutó Rapid Bucuresti együttesét szintén megbüntették: a fővárosiak is mínusz hat ponttal kezdik a következő szezont. A CFR és a Rapid már jelezte, hogy fellebbez a döntés ellen.

A 2008 és 2012 között három bajnoki címet nyerő CFR Cluj csapatától tavaly 24 pontot levontak, de a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) végül megsemmisítette a büntetést.

Több román labdarúgóklub infrastrukturális gondokkal küszködik, és nehezen tud megfelelni az európai szövetség (UEFA) pénzügyi feltételeinek.

– MTI –Sporthírek


hirdetés