Négy rendőr sérült meg a Fradi-MTK meccs után

Pályára dobott petárda, megrongált villamos és motor, sérült rendőrök – ez a szombat este “mérlege” az MTK-Ferencváros labdarúgó mérkőzés után Budapesten.

Az egyenruhások több embert is előállítottak, volt akit rongálás, de olyan is akadt, akit hivatalos személy elleni erőszak miatt. Összesen négy rendőr sérült meg az este folyamán, mindannyian könnyebben.

Az MTK -Ferencváros NB1-es labdarúgó mérkőzését a Hidegkuti Nándor Stadionban rendezték meg szombaton, késő délután. Egy ferencvárosi szurkoló a játék alatt petárdát dobott a pályára, ezért a járőrök a meccs után kiemelték a tömegből. A férfi ellen szabálysértési eljárás indult.

Később további négy szurkolót állítottak elő a rendőrök. Közülük hárman egy villamost, míg negyedik társuk egy rendőrmotort rongált meg. Mindannyiuk ellen rongálás megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. Azt, hogy a felbőszült drukkerek mekkora kárt okoztak, nem tudni, ennek felmérése még folyamatban van.

Az este még egy ember rendőrkézre került: őt azért állították elő, mert rátámadt az egyik intézkedő járőrre. Ellene hivatalos személy elleni erőszak miatt indutl eljárás.

Szombaton este összesen négy rendőr sérült meg könnyebben, miután a szurkolók megdobálták őket. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a rend fél 9-re állt helyre a Stadionok környékén.

A mérkőzés egyébként 1-1-es döntetlennel zárult.

Címkék: , , ,