Négy napra megáll az ország

Karácsonyi díszkivilágítás a Kossuth téren
Karácsonyi díszkivilágítás a Kossuth téren - © Fotó: Matey István
Debrecen – A megszokottól eltérően működnek az üzletek és a szolgáltatók is.

Csütörtöktől kezdődően három „és fél” munkaszüneti nap következik, amikor a kereskedelemben zárt ajtókkal találkozhatunk, baj esetén pedig az egészségügyi és egyéb szolgáltatók ügyeleteitől kérhetünk segítséget.

Az új nyitvatartási szabályok szerint december 24-én legkésőbb 12 órakor kötelesek bezárni a boltok, majd többségük csak 28-án, hétfőn nyit ki újra. Ez vonatkozik az élelmiszerüzletekre, nagyobb áruházakra is, kivételt a benzinkutak, pályaudvarok üzletei, családi kisboltok jelentenek. Az említett időszak alatt ügyeleti rend szerint működnek a gyógyszertárak.

A tömegközlekedésben módosulnak a menetrendek, ezekről érdemes tájékozódni, sőt, ahol lehetőség van, előre jegyet váltani! A vonatok december 24-én a szombati, 25-én és 26-án az ünnepnapi, 27-én pedig a vasárnapi menetrend szerint közlekednek.

A távolsági autóbuszoknál ma a szabadnap szerinti, karácsonykor a munkaszüneti napra vonatkozó menetrend érvényes. A DKV járatai szenteste napján 16 óráig a szabadnapra érvényes menetrend szerint járnak, ezután különböző korlátozásokkal közlekednek, péntektől vasárnapig pedig a munkaszüneti napokon megszokott indulási időket kell figyelembe venni.

HBN