Négy nap buli a Nagyerdőn

Akt.:
Négy nap buli a Nagyerdőn
© Fotó: HBN-archív
Debrecen – Bíznak benne, hogy idén is ez lesz az egyik legjobb fesztivál.

Immáron nyolcadik alkalommal rendezik meg a Campus Fesztivált július 22-26. között, amely évről évre kínál változatosabb és nívósabb programokat a szórakozni vágyóknak. – Mivel a lemezeladásokból gyakorlatilag már nem származnak bevételek, ám az élő koncertekre egyre nagyobb az igény, évről-évre növekszik a zenekarok gázsija. Számunkra ebben az a nehézség, hogy igyekszünk minél kevesebbet ráterhelni ebből a jegyvásárlóinkra, és gyakorlatilag még így is mi vagyunk az egyik legolcsóbb nyári fesztivál – árulta el Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató a hétfőn megtartott sajtótájékoztatón. Hozzátette, az sem könnyíti meg a dolgukat, hogy a támogató fokozatosan kezdenek kivonulni a fesztiválpiacról, emiatt nehéz nagyobb költségvetéssel dolgozniuk – idén így is a kétszázmillióhoz az esemény büdzséje.

Összenőtt a várossal

Papp László, Debrecen polgármestere elmondta, a város és a fesztivál összenőtt az eltelt hét esztendő során, s a Nagyerdőnél jobb helyszíne nem is lehetne a rendezvénynek. – Bízom benne, hogy a 2015-ös lesz az eddigi legjobb Campus, s a legjobb idei fesztivál – tette hozzá a politikus.

A cívisváros mellett az egyetem számára is igen fontos ez az esemény, amelyen ezúttal Egyetem tér elnevezéssel lesznek jelen, s a tudományok világát játékos feladatokon keresztül mutatják majd be a kilátogatóknak. Ráadásul a továbbtanulni vágyók a ponthúzó partin tudhatják meg az idei felvételi ponthatárokat.


Sajtótájékoztatón mutatták be a Campus Fesztivál idei programját | Fotó: Molnár Péter (galéria) Sajtótájékoztatón mutatták be a Campus Fesztivál idei programját | Fotó: Molnár Péter (galéria) ©

Loki-meccs a nulladik napon

A DVSC együttese bejutott az Európa Liga második körébe, ahol a lett Skonto Riga csapatával mérkőzik meg. A két gárda Debrecenben, július 23-án, 17 órától játssza majd a visszavágót, amely a Campus Fesztivál első napja is egyben. Éppen emiatt a fesztiválozóknak lehetőségük lesz igen kedvezményes (háromszáz forintos) jegyár fejében megtekinteni ezt az összecsapást a Nagyerdei Stadionban. Az aznapi koncertek a meccs befejeztével kezdődnek majd.

Változatos programok

Huszonöt programhelyszín, közel négyszáz zenés és egyéb program várja idén a campusozókat. A megszokott és közkedvelt magyar előadók (Tankcsapda, Szabó Balázs Bandája, Quimby, Zagar, Mystery Gang) mellett idén olyan húzónevek várják a bulizni vágyókat mint a brit drum and bass DJ Wilkinson, a szintén brit, dupstepet játszó Modestep, de a holland dzsesszdíva Caro Emerald is fellép, mint ahogyan a hazánkban már számos alkalommal bizonyító, energikus metálbanda, az Enter Shikari is megrengeti majd a Nagyerdő fáit.


Fotó: HBN-archív Fotó: HBN-archív ©

De a kiegészítő rendezvények között is akad jó néhány, amely kihagyhatatlannak tűnik: a felújított víztorony mellett színházi és stand-up előadások, filmvetítés és irodalmi, kulturális beszélgetések is helyet kapnak, a lazulós elektronikus zene híveit pedig a Dub Székház kínálata várja. A Bor- és Gasztrofaluban a kulináris élvezetek mellett folk, blues és akusztikus produkciók is fokozzák a hangulatot.

Az eseményhez idén is kapcsolódik a Campus Sportfesztivál, amely Dékán Tamás szervező szerint sokaknak nyújt lehetősége a mozgásra, de ennek keretein belül rendezik meg az egyetemi focibajnokság döntőjét is.

HBN-VÉZS


Miklósvölgyi szerint divat marad a fesztiválozás
Debrecen – „Lehetünk sokkal többen, de az alapéletérzés nem változik meg, mert meghatározza a szervezők habitusa.” Interjú Miklósvölgyi Péterrel, a Campus Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetőjével.