Négy magyar táncos a Lord of the Dance társulatában

Négy magyar táncos a Lord of the Dance társulatában
Négy magyar táncos a Lord of the Dance társulatában - © Illusztráció: Brian McEvoy
Debrecen – 2014. március 4. és 9. között ismét hazánkban turnézik a világ legnépszerűbb tánc-showja, a Lord of the Dance!

A világhírű ír származású rendező és sokszoros nemzetközi díjnyertes táncművész, Michael Flatley által koreografált előadást – köztük négy magyar táncossal: Krén Andrea, Papp Zoltán, Krén András, Lukács Márton – március 4-én Sopronban, 5-én Szombathelyen, 7-én Debrecenben, 8-án Budapesten a Sportarénában dupla előadással, 9-én Szegeden láthatják az ír tánc és muzsika szerelmesei.

A produkció koreográfiája az 1996-os világpremierje óta szinte semmit sem változott, a nézők még abban a klasszikus formában láthatják, ahogyan azt Michael Flatley színpadra állította. A kosztümök, a színpad- és látványtechnika megújult, jellemző lett a harsányabb színek használata. Michael Flatley ma már „mindössze“ rendezői-produceri minőségében része az előadásnak, mindig részt vesz a táncosok válogatóján és ő maga választja ki a vezetőtáncosokat. Állandó figyelemmel kíséri a produkciót, táncosaival nagyon közvetlen, baráti viszonyt ápol.

A társulat február végén indul európai turnéjára, Csehország és Szlovákia után érkezik Magyarországra. A négy magyar táncos évek óta tagja a társulatnak, Krén Andrea és Papp Zoltán pedig már szólótáncosa is a produkciónak. A hazai közönség Andreát, Morrighan (a csábító nő) és Zoltánt, Don Dorcha (a sötét nagyúr) szerepében láthatja majd!