Négy kutya és egy cica vár szerető gazdira

Négy kutya és egy cica vár szerető gazdira
© Fotók: Együtt ÁÁ KHE
Debrecen – Az Együtt az Állatokért Állatvédő KHE gazdikereső állataiból mutatunk be néhányat.

Az örökbefogadás egyik feltétele: ismerkedés legalább 2 alkalommal a kiválasztott állattal. Látogatási idő: csütörtökön 8-12 óráig, szombaton és vasárnap 8-12 óráig. Bővebb információ: info@debrecenikutyahaz.hu vagy 0620/402-4301.

Lovely

lovely

Lovely 2012-es születésű, kedves és aktív foxterrier szuka kutyus. Szeret nagyokat sétálni, felfedezni, labdázni. Ha valaki egy pörgős kutyát keres, akkor Lovely tökéletes választás. Kizárólag benti tartásra fogadható örökbe, kinti-bentinek csak szökésbiztos kerítés mellé, fajtajellegéből adódóan.

Dömper

domper

Dömper nagy termetű, 2009-es születésű szuka kutya. Nagy mozgásigénye van, aktív gazda szükséges mellé. Érdemes másik kutya mellé választani, minden kutyával barátságos. Gyerekekkel is jó a kapcsolata. Kinti, vagy kinti-benti tartásra fogadható örökbe, szökésbiztos kerítéssel rendelkező gazdiknak.

Desdemona

desdemona

Desdemona egy kedves, 2-3 éves, fiatal lány cica, aki először bizalmatlanságot mutat múltjából szerzett negatív tapasztalatai miatt. Hamar oldódik, akit megkedvel, azzal nagyon kedves. A többi cicát nagyon szereti, imád velük összebújni, játszani és felfedezni is. Kizárólag benti tartással lehet örökbe fogadni.

Chicago

chicago

Chicago 4 éves, kis termetű kan kutya. Magabiztos gazdit keresünk számára, aki megmutatja neki, hogy ki a falkavezér. Nagyon aktív, termete ellenére is nagy a mozgásigénye. Akit megismer, azzal nagyon kedves, bújós, pusziosztó. Benti, vagy kinti-benti tartással lehet örökbe fogadni.

Hurrikán

hurrikan

Hurrikán egy aktív, 2013-as születésű kan. Játékos és szeleburdi, hatalmas mozgásigénnyel. Másik kutya mellé javasolnánk, így jobban le tudná vezetni az energiáját. Pórázon szépen sétál, könnyen motiválható, figyelmes. Kiváló kerítésmászó tehetséggel rendelkezik, így csak benti tartásra fogadható örökbe, vagy szökésbiztos kerítés mellé.

HBN|Fotók: Együtt ÁÁ KHE


Hogyan legyünk jó gazdik?

Kutyust vagy cicust magunkhoz venni nem csak akkor mulatságos, amikor a kisállat még kölyök, cuki és játékos. A felelősség az első pillanattól az utolsóig szól, és kedvencünkkel nem pusztán házőrzőt vagy társat, hanem családtagot is nyerünk magunknak. Éppen ezért észbe kell vésni, mit szabad és mit nem szabad tennünk; mi az, amit mindig be kell tartanunk ahhoz, hogy szerethető, gondoskodó gazdik legyünk.

Csak annyi állatot szabad magunknál tartani, amennyit megfelelően el tudunk látni. Sose tartsunk olyan állatot, amelyet mi csupán kölyökként szeretnénk; sem a kutya, sem a macska nem játékszer, amit félredobhatunk, ha már nem kell.

Légy velük jóban, rosszban, öregségben!

(legyjogazdi.blog.hu)