Négy keréken érkezett a segítség

Akt.:
Élelemmel, ruhával, játékokkal segítettek
Élelemmel, ruhával, játékokkal segítettek - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Öt család karácsonyát tette szebbé egy hajdú-bihari „bömös” fanatikusokból szerveződött baráti társaság.

A BMW-s Angyalok nevű csoport nehéz helyzetben lévők problémáin segít, mindezt önerőből. Karácsonykor alapélelmiszerekből, ruhákból, játékokból álló adományt juttattak el a rászorulóknak.

– Egy közös autós találkozó során merült fel az ötlet, hogy az ünnepek közeledtével miért ne próbálnánk meg segíteni másokon – eleveníti fel a kezdeteket Fábián Péter szervező. – Egy spontán szerveződés, a szűk magot egy tucatember jelenti, hozzájuk csatlakozott még jó pár önkéntes. Többek között lisztet, olajt, cukrot, ruhákat és játékokat vittünk, de volt olyan, aki a karácsonyra tekintettel fenyőfákat ajánlott fel. Két-két nádudvari és hosszúpályi famíliához kerültek az adományok.

Az utolsó helyen szóltak nekik arról, hogy él egy család Aradványpusztán, ahol a rossz kályha miatt a fűtés is gondot okoz. Újabb gyűjtést szerveztek, ezt követően vittek nekik egy kályhát, 15 mázsa tűzifát és a gyerekek nagy örömére egy számítógépes monitort, mert az előző tönkrement.

Újabbakat terveznek

– Egy háznál sem sejtettek semmit, így mindenhol óriási volt a meglepetés. Nem lehet leírni, mit éreztünk látva az örömtől csillogó szemeket és azt, hogy sikerült kicsit szebbé varázsolni néhány embertársunk karácsonyát. A jövőben is tervezünk hasonló akciókat, de továbbra is csak olyan helyre megyünk, ahol tudjuk, hogy minden szempontból megfelelő helyre kerül a segítség – mondta el érdeklődésünkre Fábián Péter.

HBN–MSZ
hirdetés