Négy hónap alatt tízezer látogató az Agórában​

Négy hónap alatt tízezer látogató az Agórában​
© Fotó: Agóra Tudományos Élményközpont
Debrecen – Ma fogadta a tízezredik látogatót az Agóra Tudományos Élményközpont.

Az intézmény február 10-én nyitotta meg kapuit, azóta több mint 200 gyermekcsoport és számos család járt az Agórában. A keleti régióban egyedülállónak számító élményközpontjába nem csak Hajdú-Bihar megyéből érkeznek látogatók; jöttek már diákcsoportok Budapestről, Törökszentmiklósról, Paksról, Karcagról, Miskolcról, Sárospatakról, sőt a határon túlról is.

Fotó: Agóra Tudományos Élményközpont Fotó: Agóra Tudományos Élményközpont ©

A nyári hónapokra ugyancsak sok látogató várható, hiszen az élményközpont vonzó turisztikai attrakció Debrecenben, emellett több tábori csoport jelezte már érkezését, és az Agóra saját szervezésű nyári napközis táborai iránt szintén nagy az érdeklődés. Az óvodások körében ugyanolyan népszerű az Agóra, mint a középiskolások között, de nem ritka, hogy felnőtt vagy nyugdíjas csoportok látogatnak el az intézménybe.

Visszatérnek

Az Agóra tízezredik látogatója, Baracsi Norbert, felesége és két kisfia Nyírbátorból utaztak Debrecenbe, hogy megnézzék az élményközpontot. A család először járt ott, de – mint mondták – biztosak benne, hogy többször visszatérnek.

Fotó: Agóra Tudományos Élményközpont Fotó: Agóra Tudományos Élményközpont ©

A tízezredik látogatót és családját Komolay Szabolcs alpolgármester ajándékcsomaggal köszöntötte. -Nagyon fontos a természettudományok népszerűsítése. Pontosan ezzel a szándékkal hoztuk létre az élményközpontot, hogy az idelátogatók, kicsik és nagyok játékos, szórakoztató formában ismerkedjenek meg ezekkel a tudományágakkal – emelte ki.

Az Agóra igazgatója, Somogyi Béla az eseményen kiemelte: büszkék rá, hogy ennyire népszerű. Folyamatos fejlesztésekkel, programbővítéssel szeretnék elérni, hogy az élményközpont vonzereje tovább nőjön.

Fotó: Agóra Tudományos Élményközpont Fotó: Agóra Tudományos Élményközpont ©

Nyáron a kínálat tovább bővül, a csillagászati előadások után derült, napos időben szakember vezetésével látogatható az épület tetején működő csillagda, ahol távcsővel megfigyelhető a Nap, de éjszakai távcsöves csillagnézésre is várják a közönséget. Az Agóra augusztus végéig nyári nyitvatartási rend szerint fogadja a látogatókat.

HBN