Négy házból is megpróbált lopni, de sehol sem járt sikerrel

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: HBN archív
Hajdúszoboszló – Vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást a rendőrök az ellen a férfi ellen, aki négy hajdúszoboszlói ingatlanból is megpróbált lopni.

A nyomozás adatai szerint egy férfi 2014. március 10-én 21 óra 30 perc körüli időben Hajdúszoboszlón átmászott az egyik Kádár utcai családi ház kerítésén és az udvaron található tárolóból megpróbált eltulajdonítani egy kerékpárt. Az ott lakó nő megzavarta tettest, aki elszaladt a helyszínről.

Ezt követően a terhelt az utcában bemászott egy másik telekre, ahol bement a házba, azonban a hálószobában a sértett felébredt, ezért a besurranó ijedtében kiszaladt a házból és a Keleti utca irányába távozott.

Az esetekről történt bejelentést követően a rendőrök azonnal a helyszínre siettek az ismeretlen tettes azonosítása és felkutatása érdekében. A járőrök pár percen belül az elkövetés helyétől nem messze felfigyeltek egy sötét ruházatot viselő férfira, aki az egyenruhások láttán futni kezdett. A rendőrök elfogták és intézkedés alá vonták a nyírbélteki lakost, akit előállítottak a városi rendőrkapitányságra. A nyomozók S. Miklóst gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették. A 38 éves terhelt megalapozottan gyanúsítható még azzal, hogy aznap este a Kádár utcában további két házba is betört, ahonnan szintén nem sikerült eltulajdonítania semmit. A férfi kihallgatása során beismerte a bűncselekmények elkövetését. A nyomozóhatóság kezdeményezte S. Miklós előzetes letartóztatásának indítványozását, melyet a Debreceni Járásbíróság 2014. március 13-án elrendelt.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság befejezte a lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal 2014. június 20-án továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –