Négy góllal zárta le 2015-öt az Újváros

Akt.:
Négy góllal zárta le 2015-öt az Újváros
© Fotó: Molnár Péter
Balmazújváros – Hadházi Dávid szerint a Balmazújváros hétvégi sikere lélektani szempontból is nagy jelentőséggel bír.

A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő az év utolsó NB II–es bajnokiját a Szigetszentmiklós ellen vívta hazai környezetben. A szombati összecsapáson Pintér Norbert révén szerezte meg a vezetést az Újváros, amelyet Fekete Ádám duplázott meg a második játékrész elején. Hadházi Dávid lövése után már háromgólosra hízott a hajdúságiak előnye. Vólent Rolandnak köszönhetően szépítettek a vendégek, a 4–1-es végeredményt a csereként beszálló Zsiga Ervin állította be. A diadalnak köszönhetően a Balmaz megszakította öt mérkőzés óta tartó nyeretlenségi szériáját, Feczkó Tamás tanítványai a 10. helyről várhatják a tavaszi folytatást.

Elsült a lába

– Mindent figyelembe véve megérdemelt győzelmet arattunk, hiszen jobb teljesítményt nyújtottunk ellenfelünknél. Már az első félidőben több lehetőségünk adódott, ám ekkor csupán egy gólt szereztünk. A szünet után lélektanilag fontos pillanatban dupláztuk meg az előnyünket, majd a harmadik találattal bebiztosítottuk a sikerünket. Ugyan mély volt a pálya talaja, de nem panaszkodhattunk, hiszen nem bizonyult annyira vizesnek, tudtunk rajta futballozni. Fontos ez a három pont, mivel kisebb hullámvölgyben voltunk az utóbbi hetekben, ami miatt görcsössé váltunk, sajnos a legutóbbi két bajnoki sem úgy sikerült, ahogy terveztük. Nagyon sűrű a mezőny, ennek ellenére a tabella első felében akarjuk befejezni a bajnokságot, minél előkelőbb helyen szeretnénk zárni. Az biztos, hogy jól fog jönni a pihenő – nyilatkozta a Naplónak Hadházi Dávid.

Úgy fest, a balmazújvárosi középpályásokat nyugodtan nevezhetjük a bombagólok specialistáinak, ugyanis korábban Sigér Dávid és Kónya Márk elképesztő löketére nem volt ellenszerük a riválisok kapusainak, a hétvégén pedig Hadházi vétette észre magát egy fantasztikus találattal. A nyáron szerződtetett játékos a szezon elején nem kapott sok bizonyítási lehetőséget, ám az utóbbi időben beverekedte magát a kezdőbe.

– A harmadosztály után fel kellett vennem az NB II. ritmusát, ami az idény végére összejött. Nem találok be túl gyakran a kapuba, de ez a Szigetszentmiklós ellen összejött. Megkaptam a labdát, nem támadott senki, a passzsávokat lezárták a védők, így lövésre vállalkoztam, szerencsére remekül találtam el a játékszert – mesélte boldogan az Újváros nyolcasa.

HBN–BÁ