Négy finálé vár még a Balmazújvárosra

Fekete mezben: Sigér Dávid
Fekete mezben: Sigér Dávid - © Fotó: Matey István
Balmazújváros – Sigér Dávid szerint a feljutás lehetősége elég ösztönző erőt ad a balmazújvárosiaknak a végjátékra.

A Balmaz Kamilla Gyógyfürdőnek nem okozott komolyabb fejtörést a Budaörs legyőzése az NB II. 34. fordulójában. A vasárnap megrendezett összecsapáson a hajdúságiak Sigér Dávid találatával szerezték meg a vezetést a 23. minutumban. A szünet után előbb Bokros Tibor, majd Vajda Sándor ünnepelhetett, a két gól között csupán három perc telt el. Stieber András a hajrában ugyan bevette Szécsi Gergő kapuját, de ez már nem osztott, nem szorzott az Újváros 3–1-re diadalmaskodott. Feczkó Tamás legénysége egyúttal kihasználta a Kisvárda botlását is (Révész Attila csapata Nyíregyházán maradt alul 2–0-ra), és fellépett a második, feljutást jelentő helyre a táblázaton.

Fotó: Matey István Fotó: Matey István ©

Örömteli megbízatás

– Az elejétől fogva kézben tartottuk a meccset, végig a mi akaratunk érvényesült A támadójátékunk is rendben volt. Szerencsére az első játékrészben megszereztük a vezetést, ami mindig fontos, hiszen így az ellenfélnek ki kell nyílnia – hangsúlyozta a Hajdú-bihari Naplónak Sigér Dávid, aki a budaörsiek ellen a csapatkapitányi karszalagot viselte. – Természetesen büszkeséggel töltött el, ám felelősséggel is jár a poszt, hiszen a társakat igyekeztem minél inkább motiválni. Korábban tartottunk egy szavazást, amelyen Belényesi Miki lett a „cséká”, én az első, Horváth László pedig a második számú helyettese. Nagyon jól esett a srácok bizalma.

A másodosztályban már csak négy játéknap van a zárásig, a balmazújvárosiakra a hajrában kemény erőpróbák várnak, a Soroksárral, a Kisvárdával és a listavezető Puskás Akadémiával is összemérik az erejüket Tamás Lászlóék.

– Nem szabad attól a gondolattól függetleníteni magunkat, hogy reális esélyünk van az osztályváltásra. Épp ellenkezőleg, motiválóan kell hasson a játékosokra, hiszen egy igazi sportember a téthelyzetekben hozza ki magából a maximumot. Az NB I-be jutás a keret többségének pályafutása legfényesebb sikere lenne. Négy döntő vár még a csapatra, jelenleg csak a soroksári mérkőzés van a fókuszban. Ez az ütközet meghatározó lesz, ha sikerrel vesszük az akadályt, óriási önbizalommal várhatnánk az újabb fellépéseket. Papíron a Szolnok nem tűnik veszélyes ellenlábasnak, de a Tisza-partiakat sem szabad lebecsülnünk – mutatott rá a középpályás, aki a tavasszal már háromszor tréfálta meg a riválisok hálóőreit. Formájával kapcsolatban Sigér elmondta, a társak érdeme is a jó teljesítmény. Hozzátette, örül annak, hogy az előző két meccsen ő lőtte az első gólt, ugyanis ez rendszerint meghatározza a találkozó végkimenetelét.

HBN-BÁLabdarúgó NB II – Feljutó helyen a Balmazújváros

Hazai pályán nyert a Balmazújváros vasárnap a labdarúgó NB II 34. fordulójában, így négy fordulóval a zárás előtt a Nyíregyházán vereséget szenvedő Kisvárdát megelőzve feljutást érő második helyen áll.


“Minden futballistámmal elégedett lehetek”

Megszerezte a három pontot, így feljutó helyre került a Balmazújváros csapata.Sporthírek