Helyi közélet

2014.05.30. 15:05

Több rendőr az utakon

Hajdú-Bihar - Hat százalékkal több baleset történt a megyében, mint tavaly ilyenkor.

Hajdú-Bihar - Hat százalékkal több baleset történt a megyében, mint tavaly ilyenkor.

Fokozott rendőri jelenlétre lehet számítani augusztus 31-ig megyénk közútjain – jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Bacsó Attila alezredes, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője. Erre azért van szükség, mert országosan 11 százalékkal, megyénkben pedig 6 százalékkal emelkedett az elmúlt öt hónapban a balesetek száma az előző év azonos időszakához képest. Az alezredes szerint az emelkedés oka, hogy az ellenőrzések dacára a közlekedők nem tartják be a szabályokat, s nem figyelnek eléggé egymásra.

Az akcióban kiemelt figyelmet kapnak a megyén átvezető tranzitútvonalak (4-es, 42-es és 47-es), amely során a főbb baleseti okokat előidéző szabályszegőket, így a gyorshajtókat, az ittas járművezetőket igyekeznek kiszűrni, de a bicikliseket, motorkerékpárosokat is ellenőrzik.

Az alezredes elmondta, a szabadságra utazó vendégmunkások ezer kilométert is levezetnek, akár pihenő nélkül is. A megyébe érve pedig sokan nem állnak meg a határ közelsége miatt. Ebben az időszakban gyakran következnek be súlyos vagy halálos kimenetelű balesetek. Ezért június 5. és 10. között folyamatosan jelen lesznek az utak mentén a rendőrök.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában