Négy észak-koreai játékos állítólag eltűnt

Lemondta a pénteki hivatalos sajtótájékoztatót az észak-koreai küldöttség vezetősége a foci-vébén, miután hírek terjedtek el arról, hogy négy játékos lelépett.

A médiát beengedték 15 percre a csapat edzésére a Johannesburg külvárosában lévő Makhupong stadionba, a játékosok és vezetők azonban visszautasítottak minden kérdést, ami az állítólag eltűnt négy focistára vonatkozott.

Több mint 200 újságíró várta pénteken az észak-koreai csapat vezetőinek sajtótájékoztatóját, hiába. Glenn Gordon Watson, a FIFA sajtófőnöke nem volt hajlandó magyarázatot adni arra, hogy miért maradt el a sajtótájékoztató.

A FIFA pénteken délelőtt tagadta, hogy négy észak-koreai játékos eltűnt. A négy játékos – akik nem léptek pályára eddig – rajta volt a Brazília elleni meccs nevezési listáján. Az egyik a tartalék kapus, három pedig mezőnyjátékos. A FIFA szóvivője csak annyit mondott, hogy “nincs információ a játékosok eltűnéséről, mivel a FIFA összekötője az észak-koreai csapatnál semmi ilyet nem jelzett.”

Észak-Korea legközelebb hétfőn játszik Portugáliával Fokvárosban, és a mérkőzés előtti vagy utáni kötelező sajtótájékoztatón válaszolnia kell a csapatvezetésnek a kérdésekre. A johannesburgi dél-koreai nagykövetség azt közölte, hogy semmiféle szokatlan jelzést nem kaptak az észak-koreaiakkal kapcsolatban.

– Független Hírügynökség –