Helyi közélet

2008.05.23. 08:40

Ezt az értékes ingatlant is eladták

<p>Engem is mélységesen felháborít és elkeserít a Lisznyai u. 6. sz. alatti orvosi rendelő eladása. Ez a rendelő négy háziorvosi körzetet lát el, gyakorlatilag a Nagyerdőn lakók többsége ide tartozik.</p>

A Napló április 29-ei számában megjelent olvasó levélhez szeretnék kapcsolódni.
Engem is mélységesen felháborít és elkeserít a Lisznyai u. 6. sz. alatti orvosi rendelő eladása.

Ez a rendelő négy háziorvosi körzetet lát el, gyakorlatilag a Nagyerdőn lakók többsége ide tartozik. Ha a szóbeszéd igaz és a Füredi u. 42. sz. alá költözik a rendelő, az az érintett lakosság (főleg a Simonyi úttól keletre lakók) számára nem elfogadható. Úgy vélem, hogy az ország második legnagyobb városában elvárhatjuk, hogy a háziorvosi rendelő lakóhelyünkhöz közel, gyalogosan vagy tömegközlekedési eszközzel könnyen, gyorsan megközelíthető legyen, s az önkormányzat – mint alapellátásra kötelezett szervezet – ezt biztosítsa számunkra.

Az orvoshoz ugyanis nem egészségesek járnak .A döntéshozók nyilván megfeledkeztek az idős, beteg, nehezen mozgó, segítség nélküli emberekről, akiknek még a gyógyszerfelíratás is probémát fog jelenteni.
De az életerős fiatalok is megbetegszenek néha, s nekik sem mindegy, hogy lázas betegen hol találják az orvost, akihez fordulhatnak. A mai bürokratikus rendszerben sokszor egy beutalóért is órákat kell várni. Úgy tűnik, a beteg emberek érdekei nem számítanak, csak a pénz.
Az elmúlt években sorra eladták a valamikor köztulajdonban lévő értékes nagyerdei ingatlanokat.

A teljeség igénye nélkül szomorúan sorolom: a sportorvosi rendelőt, a tüdőgondozó épületét, elkótyavetyélték a Medgyessy sétány 4. sz. alatti villát. Magántulajdonba került a volt kohászüdülő, a volt tsz-üdülő. Úgy látszik, most a Lisznyai úti rendelő került sorra. Nyilván nem az épületre, hanem az értékes telekre van szüksége valakinek.
Visszatérve a betegek problémájához, tisztelettel kérem az illetékeseket (önkormányzat,VESZ), hogy találjanak megfelelő elhelyezést a háziorvosi rendelőknek! Manapság (frekventált helyeken) sorra nyitnak magánrendelők.

Az önkormányzat is bizonyára tudna bérelni a négy körzet ellátására kettő darab orvosi rendelőt a lakóhelyünk közelében (pl. a gyógyfürdőben, a klinika területén, netán valamelyik üdülő vagy magánház földszintjén), ahol megkapnánk az elsődleges orvosi ellátást.
Nagy Mária, Debrecen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában