Ne szakítsuk el a gyökereinket – Interjú Rúzsa Magdival

Akt.:
Ne szakítsuk el a gyökereinket – Interjú Rúzsa Magdival
© Fotó: Matey István
Debrecen – A Campus szombat esti egyik sztárfellépője Rúzsa Magdolna.

Rúzsa Magdolna 1985-ben született a vajdasági Verbász városában. Az általános iskolát Kishegyesen végezte, majd a szabadkai Egészségügyi Középiskola tanulója lett, szülészeti nővérnek tanult. Egy amatőr zenekarban kezdett énekelni. 2005-ben tűnt fel a Megasztárban. Azóta ismert és elismert énekes, dalszerző, akit szombaton kora este lehet látni, hallani a Campus nagyszínpadán.

A közelmúltban felkértek a Dal című vetélkedőbe, hogy te mondj véleményt a versenyzőkről. Ez milyen érzés volt?

Rúzsa Magdolna: Nagy megtiszteltetésnek tartottam, amit elsősorban annak köszönhetek, hogy jártam kint az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében és van tapasztalatom arról, hogyan működik. Anno szakmai első helyezést hoztam haza a saját dalommal, amiről a zeneszerzők döntöttek. A Dal című műsorban a dalokról kellett véleményt mondani.

Köztudott rólad, hogy a Vajdaságból származol, de több éve már Budapesten élsz. Mennyire maradtál kishegyesi lány? Milyen szokásokat tartottál meg a mai napig?

Rúzsa Magdolna: Nagyon sok mindent. Alapvetően nem változunk meg, a gyöke- reket mindig őrizzük. Gyakran járok haza, meglátogatom a családot, a rokonokat. Ismerem az ottani ízeket, a szép helyeket. Szeretek visszamenni oda, ahol összegyűjtöttem az erőmet, hogy nekivágjak a nagyvilágnak. Szerintem az otthonról hozott dolgokat az ember nem tudja magáról levetkőzni és nem is kell.

Az interjú folytatása a Napló szombati számában olvasható.