Ne sírjatok, lányok!

Debrecen – Egyetlen gól hiányzott a Loki-csodához; parádésan küzdöttek a debreceniek.

A női kézilabda Kupagyőztesek Európa Kupájának negyeddöntőjébe jutás volt a tétje a DVSC-Korvex–Buducsnoszt Podgorica összecsapásnak, melyet vasárnap este a Hódos Imre Sportcsarnokban játszottak. Az első, montenegrói találkozón a hazaiak 28–20-ra győztek, így jelentős előny tudatában érkeztek a cívisvárosba. Bár nagy a hátrány, mégse lehetetlen feladat a ledolgozása – mondták az optimista szurkolók, akik gyorsan hozzátették, attól függ a siker, melyik arcukat mutatják majd a lányok. Nos, a lokisták olyan produkcióval rukkoltak elő, ami előtt illik fejet hajtani.

Karnyújtásnyira

A debreceni B-közép ismét bizonyította, miért szólnak elismerően róluk országunk határain túl is; a lokisták olyan alaphangot adtak a meccshez, amihez illet jól kézilabdázni. Annak ellenére, hogy a vendégek kezdték jobban a meccset, a piros-fehérek nem estek kétségbe, szép fokozatosan ledolgozták a hátrányt (a 17. percben vezettek először), majd fokozatosan elhúztak a montenegróiaktól. Annak ellenére, hogy volt már ötgólos a hazai előny, a szünetre 4 találat volt a differencia a csapatok között, azaz a Loki ledolgozta a hátránya felét.

A szünet után nehezen indult be a gólgyártás, a már-már férfias küzdelem mellett a pontatlanságok és a hibák gátolták a találatok születését. A második félidőt is a Buducsnoszt kezdte jobban, feljöttek egy gólra, ám újra összekapták magukat Bakó Botond tanítványai, s „elindultak felfelé”.

A történet egészéhez tartozik, ehhez nem csak arra volt szükség, hogy a rendkívül erős ellenfélnél jobbnak bizonyuljanak, hanem elviseljék a bírók furcsa hozzáállását a játékvezetéshez. A szlovén sípmesterek mindig akkor sújtották ítéleteikkel a Lokit, amikor éppen lendületbe jött a Lokomotív, s ezt a legnyugodtabb szurkolók sem tudták ülve elviselni, így nem csoda, hogy a vehemensebb táborból még dobverő is repült a pályára. A páradésan küzdő debreceniek a meccs végére karnyújtásnyira kerültek a hátrány ledolgozásától: 27–20-nál támadhattak a hazaiak, s hiába volt a kapus Triffa helyett is mezőnyjátékos a pályán, nem sikerült kapura dobni a játékszert, így nem változott állás, s ez maradt a végeredmény. Összesítésben a Bajnokok Ligájából kiesett Podgorica 48–47-re múlta felül a DVSC-Korvex csapatát, s jutott tovább a KEK-ben.

Mesterszemmel

Bakó Botond: – Bízom benne, hogy lendületet ad a csapatnak ez a „sikeres kudarc”. Elsősorban kint vesztettük el a párharcot, de itthon is meg voltak a lehetőségeink, oda tették magukat a lányok, s ez biztató a jövőre nézve.

Dragan Adzsics: – Fantasztikus csata volt, ilyen atmoszférájú csarnokban nagyon ritkán játszunk. A DVSC bebizonyította, hogy ott lenne a helye a KEK legjobb nyolc csapata között.

TÉNYEK

DVSC-KORVEX–BUDUCSNOSZT PODGORICA 27–20 (14–10)

Debrecen, 2000 néző. V: Repensek, Pozeznik (szlovénok)

DVSC-KORVEX: TRIFFA – CSÁKI 3, Borbás 1, LOVRIC 4, SZABÓ V. 1, Bogdanovics 3, Kazai 3. Csere: BULATH 4, Hornyák D., BOGNÁR B. 6 (6), Juhász G. 2

BUDUCSNOSZT: KNEZOVICS – Miljanics 1, BULATOVICS 5 (1), Radovics 3, RADICSEVICS 4, KNEZEVICS 3, MEHMEDOVICS 3. Csere: Barjaktarovics (kapus), Lazovics, Jovanovics 1 (1), Szamoránsky

Az eredmény alakulása. 7. p.: 2–4. 19. p.: 9–6. 28. p.: 14–9. 38. p.: 14–13. 45. p.: 20–15. 57. p.: 27–20

Kiállítások: 6, ill. 12 perc

Hétméteresek: 7/6, ill. 2/2

DVSC-Korvex – Buducsnoszt Podgorica: a visszavágó